Kevesebb lesz a hús a Lidlben

Fokozatosan növelnék a zöldségek és növényi fehérjék arányát a húsfélékhez képest. Elsősorban a fiatal vásárlóknak akarnak kedvezni és megkülönböztetni magukat a konkurenciától – írja a német Lebensmittel Zeitung, melyet a hvg.hu szemlézett.

A cég úgy látja, a Föld csak úgy képes élelemmel ellátni a növekvő lakosságot, ha visszafogjuk a húsfogyasztást. Szerintük a lépés különösen népszerű lehet majd a fiatalok körében, akik fogékonyabbak a klímaváltozással kapcsolatos problémákra, de azoknak is hasznos lehet a megváltozott kínálat, akik szeretnének kevesebb állati eredetű terméket enni.

2025-ig fokozatosan csökkentik a húskínálatot, de az egyelőre nem derült ki, hogy a magyarországi üzleteikben mikor következhet be a modellváltás.

húsKörnyezetvédelemLidl