Kettlebellel döngettek a Liszt diákjai

A mai egészségnapon vércukorméréssel, gyógynövény eltakart szemmel való felismerésével és különféle játékokkal is várták a gyerekeket.

A Domonkos Rendi Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolájában ma a diákok nem  a tanórákon ücsörögtek, hanem a hagyományos iskolai egészségnapi programokon vettek részt, s napot most is a reggeli tornával – ezúttal aerobickal – kezdték.

Az iskolába érkezett védőnők nem csak a fogápolással kapcsolatban adtak tanácsokat, de vérnyomást és vércukorszintet is mértek a gyerekeknek, akik alig várták, hogy sorra kerüljenek.

– Nem izgultam nagyon és nem is fájt egyáltalán és teljesen jó eredmények születtek – árulta el a vércukormérést követően Szántó Balázs. Az ötödikes fiú hozzátette, próbál figyelni az egészséges életmódra, sokat mozog, naponta biciklizik és kevés cukrot, de annál több gyümölcsöt és zöldséget eszik.

– Nagyon fontos a gyerekek számára, az egészséges életmód, az egészséges napirend felállítása, és agyon fontos, hogy egységet képezzünk a családi neveléssel karöltve. Ez egy kicsit egészségnap, gyermeknap és egyházi lelkületű nap is – mondta Fülöp-Nagy Katalin tanító. Hozzátette, hogy az alsós és a felsős gyerekeknek az életkoruknak megfelelő módon szervezték a programokat.

A diákok az illatuk alapján ismerték fel a gyógynövényeket

A diákokat az egyes osztálytermekben működő egyes állomásokon más-más programokkal várták, volt, ahol a gyógynövényekkel ismerkedhettek meg, volt, ahol akadálypályán vehettek részt, de akadt, ahol a helyes időbeosztással kapcsolatos meséket dolgoztak fel a gyerekekkel. Illetve a gyerekek Szent Márton életét kvíz keretében ismerték meg. De volt „Egy perc és nyersz” játék, melyen egy vízen úszó tányéron kellett tornyot építeni üres üdítős dobozokból, de csavarokból is készült torony.

Óriás torony készült úszó alapra

– Minden évben arra törekszünk, hogy minél változatosabb programokat szervezzünk, s idén is az egészség, a sport és a közösségi játékok voltak ezek, a felső tagozatosok a kettlebell csínját-bínját próbálhatták ki, s vehettek rész a nagyon várt döngetőbajnokságon, de részt vehettek az együttműködést erősítő Laokoon-csoport állomáson, melyen szoborcsoportokat alkottak. Fontos cél volt, hogy figyeljenek egymásra, s kicsit el is tudjanak csendesedni – árulta el Szalai Rita, diákönkormányzatot segítő pedagógus.

domonkos rendi nővérek liszt ferenc ének-zenei általános iskolájaegészségnapkettlebellVásárhely