Ketten hunytak el lakástűzben Csongrád-Csanádban

Az év első három negyedévében összesen 192 lakóépületben keletkezett tűz. A tűzesetek során összesen 28 ember sérült meg. A kigyulladt épületekben 2 ember vesztette életét Csongrád-Csanád vármegyében – közölte a megyei katasztrófavédelem.

Az első kilenc hónapban a lakóépületekben keletkezett tüzek oltása összesen 32 órát vett igénybe, 371 tűzoltójármű vonult ilyen esetekhez. A leghosszabb beavatkozás március 20-án volt Csongrádon. A nádtetős családi ház oltása az utómunkálatokkal együtt összesen nyolc órát vett igénybe.

A tüzek miatt idén 3 otthon vált átmenetileg lakhatatlanná. A tüzek pontos keletkezési helyének, okának és idejének tisztázása érdekében 10 eset kapcsán indult tűzvizsgálat. A leggyakrabban elektromos hiba, nyílt láng, a fűtési rendszer hibája, vagy sütés-főzés miatt csaptak fel a lángok. Szándékos gyújtogatás miatt 6 ingatlanban keletkezett tűz. A tűzzel érintett otthon közül sehol sem volt füstérzékelő.

Az első három negyedévben 62 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt. 2 ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést, de halálos kimenetelű mérgezés nem történt a vármegye területén.

CsongrádCsongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfüstlakástűzszén-monoxidtűzoltók