Kétszáznyolcvan kiscsoportos beíratására számítanak Vásárhelyen

Április 29-én, hétfőn és április 30-án lehet beiratkozni a városi óvodákba a 2024/2025 nevelési évre. Körülbelül 280 gyermekre számítanak. Itt van, hogyan lehet beirakozni és mi kell hozzá.

Mint megírtuk, a legutóbbi rendkívüli ülésén döntött arról a vásárhelyi közgyűlés, hogy április 29-én és 30-án rendezik a beiratkozást a vásárhelyi önkormányzati óvodákban (a Kertvárosi Katolikus Óvodában is, de ott csak délután 4-ig).

Borsiné Csontos Ilonától, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetőjétől a részleteket is megtudtuk, vagyis azt, hogy mekkora gyereket kell beíratni, s mi kell magához a beíratáshoz.

– Mindkét napon, azaz április 29-én, hétfőn és 30-án, kedden reggel 8 és délután 5 között várjuk a szülőket a beiratkozásra, mind a 12 telephelyünkön, azaz a Magvető utcai, a Pál utcai, az Oldalkosár utca 4., illetve 14. szám alatti, a Nádor utcai, a Malom utcai, a Pálffy utcai, a Szent István utcai, az Észak utcai, a Szabadság téri, a Klauzál utcai, a Tornyai utcai ovikban. Azokat a gyerekeket kell beíratniuk, akik idén augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket – mondta. Hozzátette: ezek a gyerekek óvodás korúak, ezért kötelesek is a szülők beíratni őket. Sőt azokat a gyerekeket is be lehet íratni, akik 2025. február 28-ig ünneplik 3. születésnapjukat. Elsősorban azokat kell felvennünk, akik augusztus végéig lesznek óvodaköteles korúak. Ha marad szabad férőhelyünk, akkor vehetjük fel a fiatalabb gyerekeket is. Minden gyereknek lesz óvodai helye – mondta.

A beíratandó gyereknek szobatisztának kell lennie.

A leendő óvodásokat és szüleiket hamarosan oviváró nyílt napokra is várják, melyen benyomást szereznek a kiválasztott intézményről, s megismerkednek az óvó- és dajka nénikkel is.

A beíratáshoz szükséges dokumentumok:

  • a gyermek nevére kiállított személyi azonosító (amennyiben van),
  • a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány,
  • továbbá a szülő személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány (Rendelet 20. § (3),
  • a gyermek TAJ kártyája,
  • a nem magyar állampolgár kiskorú óvodai beíratásánál a szülőnek igazolnia kell azt is, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek, a szülő Magyarország területén,
  • az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekek esetében az óvodába való felvételéhez a szakértői bizottsági javaslat.
beiratkozásBorsiné Csontos IlonaHódmezővásárhelykiscsoportosÓvodaVásárhelyvásárhelyi hírek