Kétszázmilliós járdafelújítási programot indít Vásárhely

Nemcsak önerős járdaépítésre lehet még mindig pályázni, hanem az önkormányzat saját forrásból járdafelújítási programot is indít, hogy rendbehozzák a város legkritikusabb állapotban lévő járdaszakaszait. Márki-Zay Péter a VTV Időben c. adásában beszélt a tervekről.

A program keretében megújul – térköves burkolatot kap – az Oldalkosár utca mindkét oldala teljes hosszában, a Bartók Béla utca Hóvirág utcától a Fórum ABC-ig tartó szakasza, illetve a Hódtó utca 4 és 10 közötti szakasz.

Másik három járdaszakaszra most új ajánlatokat kértek be annak reményében, hogy azok az előzőnél kedvezőbbek lesznek: a Hóvirág utcán az Ipoly utcáig tartó részre, valamint a Kistópart utca egy szakaszára.

A Rudnay utca belső járdáit, ahol a múlt augusztusi nagy vihar a legtöbb kárt okozta, és ahol emiatt azok a legrosszabb állapotban vannak, szintén megpróbálják megújítani. – Valamekkora részét biztosan sikerül – tett ígéretet Márki-Zay Péter a VTV Időben c. műsorában.

A polgármester a járdafelújítási program mellett kiemelte, útfelújítási program is be van tervezve. A Vörösmarty utcától a Réz utcáig, illetve az Oldalkosár utcai parkolóig ebben benne lesznek a város legneuralgikusabb pontjai. A külterületen lakóknak üzenve pedig azt mondta, ők, bár kevesen vannak, jogos kritikusai az elmúlt évtizedek politikájának, amely hagyta a Rárósi utat annyira leromlani, ahogy az most kinéz. Bejelentette, hogy ennek az útnak a külterületi részén is megújít a város egy 500 méteres szakaszt.

Lépésről lépésre fogjuk megújítani a Rárósi utat is, amit Lázár János elvett tőlünk, hiszen a minisztérium leállította azt a Modern Városok Programot, amelyben az egész Rárósi út felújítása benne volt –

– hívta fel a figyelmet a polgármester.

Önerős járdafelújításra még március 15-ig lehet pályázni, információ és pályázati űrlap a város weboldalán elérhető.

IdőbenjárdafelújításMárki-Zay PéterOldalkosár utcaönerős járdaépítésútfelújításVásárhelyvásárhelyi hírekVTV