Kétperces

Jártak már olyan labdarúgó mérkőzésen, ahol a kezdősípszó előtt két perccel a játékvezető, az edzők, a játékosok és a nézők sem tudták az újonnan bevezetett szabályokat: játszhat-e barna hajú, kék szemű, ihat-e, köphet-e a pályán a játékos, mennyit cserélhet az edző, fújhat-e lest a játékvezető, kiabálhat-e a szurkoló?

Ami az elmúlt 24 órában játszódott Magyarországon, az Örkény Istvánnak egy kétpercesbe biztosan beleférne.

A kormányfő olyan testcselt mutatott be, amitől a Magyar Labdarúgó Szövetség is kibillent egyensúlyából és a földre csücsült: „a 30 napra szóló rendelet értelmében a Hódmezővásárhelyi FC az idei évben már nem fog szervezett edzéseket tartani és a bajnokságokból hátralévő fordulókat is később rendezik meg. Ez utóbbi döntés nem csak az utánpótlás csapatokat érinti, hanem a klub megye élvonalban és NB III-ban szereplő felnőtt csapatait is, ezeket a bajnokságot is felfüggesztette a Magyar Labdarúgó Szövetség.”

Aztán mit olvas az állampolgár a Magyar Közlönyben? „Tilos a közterületen, a nyilvános helyen, a sportpályákon a csapatsportok – különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kosárlabda, a kézilabda, a röplabda – gyakorlása. E védelmi intézkedést nem kell alkalmazni a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény alkalmával.”

Vagyis a kölyök a napköziben az iskolai sportpályán nem rúghat labdába a többiekkel, oskola után, edzésen igen.

A vízilabdát nem említik. Tavakban, közvizekben tehát meg lehet merülni, és mehet a póló. A víz hőmérsékletét figyelembe véve kb. két percig.

jégkorongkézilabdaKoronavírus-világjárvány (COVID-19)kosárlabdalabdarúgásMagyar Labdarúgó Szövetségröplabdavízilabda