Kétmilliós adományt kapnak a vásárhelyi kisgyermekes családok

A város a Vöröskereszttől származó, hatmillió forint értékű adományból ad át kétmillió forintnyi, a kisbabáknak való dolgokból álló csomagot a védőnői szolgálatnak. A védőnők ezeket a rászoruló családoknak viszik majd el.

Nemrégiben kapott a Vöröskereszttől adományt a város, s a hatmillió forint értékű, higiéniai cikkekből, így többek közt pelenkákból, egészségügyi betétetekből, fogkrémekből, tisztítószerekből – álló adomány, kisbabáknak való harmadát a vásárhelyi védőnői szolgálatnak adta ma át – szimbolikusan – Márki-Zay Péter polgármester és Berényi Károly alpolgármester.

Ma csak az adománylevelet kapták, a város szállítja ki az adományt a védőnőknek

A kétmillió forint értékű adományt a vásárhelyi védőnők hamarosan meg is kapják, s majd személyesen viszik el a rászoruló kisgyermekes családoknak.

– Azokhoz a vásárhelyi családokhoz, kisgyermeket nevelő szülőkhöz kerül az adomány, akik velünk kapcsolatban állnak. A segítség mindig és mindenkinek nagyon jól jön, számunka is nagyon hálás dolog kézzelfogható dolgot is a családoknak adni. Amikor korábban példa volt hasonló gesztusra, akkor is nagy örömmel fogadták a családok – mondta Vigchert Ferencné, a védőnői szolgálat szakmai vezetője.

adomnycsalládokvédőnök