Két szép ,,Corvin-Kalmáros” sportsiker év végére

Szép sikerekkel búcsúzik a 2023-as évtől a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskola és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegysége két tanulója. 

Bukta Noémi kilencedikes Cukrász tanuló hatodik helyezést ért el a hétvégén megrendezett Országos Görgey Artúr Légfegyveres Emlékversenyen, középiskolás lány gázos légfegyver kategóriában. Noémi másfél éve még a Békéssámsoni Általános Iskolában kezdett el sportlövészettel foglalkozni mentora, Virág Zoltán támogatásával. Azóta rendszeresen versenyez is.

Noémi elmondása szerint mindkét területen szükség van önfegyelemre, pontosságra, kézügyességre, koncentrálásra és állóképességre. A sportlövészetben szeretne eljutni arra a szintre, hogy világversenyeken is részt vegyen.

Nagy László, tizedik évfolyamos Gépjármű-mechatronikai technikus tanuló az országos Diákolimpia városi fordulójában, 0:57,56-os eredményével megnyerte a 100 méteres gyorsúszás versenyszámot. Várható volt, írta szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében az intézmény, hogy vízilabdázóként tisztességgel helyt fog állni a 100 méteren, de az első hely még a testnevelőjét, Dr. Timárné Berta Adrient is meglepte, ugyanakkor természetesen büszkeséggel töltötte el. 

Bukta NoémiCorvin Mátyás TechnikumHódmezővásárhelyi Szakképzési CentrumKalmár Zsigmond Szakképző IskolaNagy László