Két névvel gyarapodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala

Néhai Pánczél Tamás vízilabdázó, edző, úszóoktató és Szathmári Zoltán egyetemi tanár, akrobata edző neve is felkerült a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára. A képen Márki-Zay Péter és Szathmári Zoltán.

A vásárhelyi önkormányzat elismeri és megbecsüli azokat a sportolókat, szakembereket, akik a sport által hozzájárulnak a város hírnevének öregbítéséhez. Az Hódtói Sportcsarnok aulájában elhelyezett, Akikre büszkék vagyunk táblák ma két újabb névvel gyarapodtak, Szathmári Zoltánéval és néhai Pánczél Tamáséval.

A két kitüntettet munkásságát Márki-Zay Péter polgármester ismertette, majd Szathmári Zoltánnal közösen leplezték le a kibővített dicsőségtáblát.

– Rácz Ildikóval, a Hód-Fitness SE elnökével, vezetőedzőjével 25 kemény éven keresztül dolgoztunk, megoldottunk minden problémát, nehézséget, öt helyszínen edzettünk hétről hétre. Igyekeztem mindig úgy kommunikálni, viselkedni, beszélni a lányokkal, hogy neveljem őket. Nem azt akartam, hogy szeressenek, imádjanak a lányok, hanem hogy tiszteljenek, ahogy én is tiszteltem őket – mondta Szathmáry Zoltán.

Szatmári Zoltán, 25 éve a Hód-Fitness SE akrobatika több száz érem kovácsa, közreműködésével Magyarország legeredményesebb egyesületei közé sorolható a Hód-Fitness Se. A nyugalmazott egyetemi tanár a neveléstudomány doktora, az Országos Rekreációs Társaság alapítótagja, alelnöke, Magyarország egyik legismertebb, leghíresebb szakembere! Több egyetem intézet vezetője volt, s számos hazai és nemzetközi kutatás fűződik a nevéhez.

Néhai Pánczél Tamás, azaz Döme, ahogy őt Vásárhelyen ismerték, sportpályafutását a vásárhelyi HVSE csapatában kezdte. Az 1980-as évek elején tagja volt a klub OB I-be jutó alakulatának. Innen került a budapesti Spartacushoz, majd a szentesi pólócsapathoz. Visszavonulása után nem sokkal a vásárhelyi csapat trénere lett. Tízszeres ifjúsági és ötszörös junior magyar válogatott volt. Százhat első osztályú mérkőzésen ugrott medencébe. Az edzősködés után úszómesterként és úszásoktatóként dolgozott. Az évek során több száz fiatalnak tanította meg a vizes mozgásformák alapjait. 2014 óta az égi vízilabda csapatot erősíti.

dicsőségfaledzőhód-fitness SE. Márki-Zay PÉterpánczél tamássportSzathmári Zoltánvásárhrly