Két kondérnyi csülökpaprikás fogyott a mai ételosztáson

Nem csökkent azok száma, akik rászorulnak az ingyen ebédre. Vasárnap délben a Mátyás utcai Olvasókörben zajlott a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület immár hetedik ingyenes étel- és ruhaosztási akciója.

Huszonnyolc önkéntes dolgozott a mai ételosztási akcióban, s jóvoltukból ehettek a rászorultak csülökpörköltet savanyúsággal és hozzá süteményt.

A két kondérban készített ételt ezúttal is Márki-Zay Péter osztotta, s ezúttal az első adagot egy szülinapos kapta.

– Azért jöttem el, mert az otthonban, ahol élek, ma nem ízlett az étel. Igaz csak módjával ehetek, mert 27-én megyek műtétre – árulta el Sulyok István, aki nem ült le az olvasókör szárazkapujában felállított asztalok mellé, hanem az gázóra udvari dobozára tette az ételt, s azt komótosan és jóízűen el is fogyasztotta.

Ez alkalommal több gyerek is érkezett szüleivel, mint a korábbi alkalmakkor. Nekik az étel mellett az édesség volt a legnagyszerűbb. Igaz, ilyet mindenkinek osztottak.

– A korábbi ételosztásokra is elmentem, s tudtam, hogy a main is itt leszek. Az oka, hogy nincsen kajám, azaz hét közben csak hideget eszek, jellemzően zsíros kenyeret meg hasonlókat. havi negyvenezer forintot kapok nyugdíjként, amiből csak erre futja – árulta el Kátai-Tóth Mihály, aki most is nagyon jónak találta az ebédet, ahogy elégedett volt azzal és a mennyiséggel is a korábbi osztásokon.

A mai ingyen ebéd költségét Kecskés Fanni és édesapja Kecskés Ákos ügyvéd állta.

– Aktivistaként minden alkalommal részt veszek az ételosztáson, azt tapasztalom, nagyon jó közösség alakult ki és nagyon a szívemhez is nőttek – mondta Fanni, aki örül annak, hogy rengeteg rászorulónak tudnak segíteni. – A hét közbeni munka és a tanulás mellett a hétvégeken bármikor el tudok jönni segíteni – tette hozzá.

Aki egyébként részt vett az ételosztáson, az most is válogathatott magának ruhaneműket, de a könyvek közt is böngészhetett.

csülökpaprikásételosztásKecskés FanniMárki-Zay Pétermáytás utcai olvasókörMindenki Magyarországa MozgalomsüteményTiszta Vásárhelyért egyesület