Két indiaival a csomagtartóban érkezett a határra egy harmadik

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze a hétvégén a letartóztatását indítványozta annak a  férfinak, aki a múlt csütörtökön két, az autója csomagtartójába megbújt indiaival érkezett a magyar határra.

Az ügyészség megalapozott gyanúja szerint a gyanúsított a múlt csütörtökön a reggeli órákban ismeretlen megbízója utasítására, olasz honosságú gépjárművével Szerbiába hajtott, ahol egy szállodában felvett két személyt, akik Olaszországba szerettek volna eljutni. A határ közelében felszólította őket, hogy rejtőzzenek el a csomagtartóban, majd ezután bejelentkezett a röszkei határátkelőhelyen Magyarország területére.

A szolgálatot teljesítő rendőr a jármű ellenőrzésekor a két – magukat indiai állampolgárnak valló, a Magyarországra belépés jogszabályi feltételeivel azonban nem rendelkező és személyazonosságukat hitet érdemlően igazolni sem tudó – határsértőt megtalálta.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a hétvégén tartott ügyleti ülésén a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte. Végzését a főügyészség tudomásul vette, míg a védelem fellebbezést jelentett be.

államhatárcsomagtartóembercsempészindiaijárásbíróságletartóztatásSzegedügyészség