Két hétre leáll a termelés a Villeroy-ban

Április végén indulhat újra, ha úgy alakul a járványhelyzet.

A Villeroy Boch AG március 20-án elrendelte mind a Fürdőszoba és wellness, mind az Asztali kultúra üzletágában a németországi és a franciaországi gyáraiban a termelés leállítását első körben április végéig – olvasható a cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Hozzáteszik: az eseményeket folyamatosan figyelemmel kísérve dönthet a hódmezővásárhelyi gyárat is működtető német anyavállalat a leállás további meghosszabbításáról.

Ennek kapcsán az a döntés született, hogy részben a nyári leállás előrehozásával 2020. április 10-től (az egyes üzemrészek leállása 1-2 napot eltérhet a technológiai sorrendnek megfelelően),

előreláthatólag 2 hétre leállítják a termelést a hódmezővásárhelyi gyárában is.

Kifejtik: az intézkedéssel a vállalatcsoport elsősorban mindent megkíván tenni azért, hogy valamennyi gyártóhelyén, így hazánkban is, megvédje a munkatársait. Ugyanakkor ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy a fertőzés láncainak megszakításával a járvány további terjedését megakadályozza. Emellett mint írják, a kereslet visszaesésére is készülnek, bár jelenleg zavartalanul szállítják ki az eddigi rendeléseket.

Mindemellett ahogyan azt már a Hódpressen megírtuk, azokban a munkakörökben, ahol lehetséges az otthonról való munkavégzés már az elmúlt héten kötelező jelleggel elrendeltük, hogy munkatársaink otthonról végezzék el a feladataikat. Akkor megkeresésünkre még azt mondták: nem állnak le, ezt a döntést most megváltoztatták.

A gyárunkban, amely a Villeroy & Boch AG Fürdőszoba és wellness üzletágának egyik legfontosabb gyártóbázisa várhatóan április végén indulhat újra a termelés, az aktuális járványügyi helyzet függvényében – zárul a közlemény.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)Villeroy & Boch