Két hét múlva a bajnoki dobogóért játszik a HLKC

Február 6-án a Mezőtúr, rá egy hétre a Gyula lesz az ellenfele a HLKC NB II-es női kézilabda csapatának, utóbbi találkozón a bajnoki dobogó múlhat.

Egy hét múlva elrajtol a tavaszi szezon a vásárhelyi kézilabdás hölgyek számára. A tabella 2. helyén áll a HLKC, egyik játékosa vezeti a góllövőlistát, tehát jók az előjelek. – A Mezőtúr valóban felhozó mérkőzés lesz, ott kell majd felfelé hoznunk a formát. A Gyula egy nagyon markáns csapat, a legutóbbi őszi meccs óta 5-6 új játékost igazoltak, többek között tőlünk is Lukács Nórát. Ez egy sorsdöntő mérkőzés lesz a csapatunk életében. Ott azért az érmek sorsa is eldőlhet – ha nyerünk, akkor megvan a reális esélye, hogy a dobogón fogunk végezni. Nekünk az lesz a csúcsmérkőzés – nyilatkozta Dankó Ervin.

Az együttes némi fiatalításon is átesett a téli felkészülés alatt. Ezzel kapcsolatban a vezetőedző elárulta, három serdülő játékos került fel a keretbe. Prikler Borbála beállós, Földesi Boróka szintén beállós poszton és a kapuban Jován Édua, aki már korábban bemutatkozott ugyan a kapuban. – A belső poszton elsősorban a védekezésben számítok majd a lányokra, hiszen talán a két legerősebb, legmagasabb játékosa a serdülőnknek. A beilleszkedésük zökkenőmentes volt, örülnek, hogy itt lehetnek, a tisztelettel vannak a felnőtt játékosok iránt és teljes hévvel dolgoznak. Ha még ebbe a félévben nem is, de az elkövetkezendő egy évben ők is odaérnek, hogy többször be tudnak majd mutatkozni a felnőttek között – tette hozzá a szakvezető.

HLKCkézilabda