Két fát ültettek a Szeremlei ovisok – videóval

Fejes Péter települési képviselő kezdeményezésére ma délelőtt az ovi Gonda József utcai oldalára került a két platánlevelű juhar.

Nagy szakértelemmel, ügybuzgalommal és ügyességgel lapátoltak, gereblyéztek és locsoltak ma délelőtt a Szeremlei Sámuel Református Óvoda kicsinyei az ovi Gonda József utcai oldalánál, hogy a helyére kerüljön két platánlevelű juharcsemete. Olyan fák, melyekből egyébként egy sornyi húzódik az utca ezen oldalán. Persze a gyerekek segítőket is kaptak, hiszen a munkát Fejes Péter, a faültetés ötletgazdája irányította.

Kiderült, hogy akadt olyan a gyerekek közt, aki nem az első faültetésnél közreműködött.

– Azért van szükség a fákra, mert védelmezik a földet és kiszűrik a rossz levegőt – mondta Gombos Donát, aki azt is elárulta, otthon már ültetett egy barackfát, így már kettő is van belőle. – Itt az egyik fánál csak gereblyéztem, de a másiknál gereblyéztem s kapáltam is – tette hozzá a kisfiú. Ugyanezt csinálta a többi ovis is, nagy ügybuzgalommal forgatva a kiskapát, kislapátot.

– Nagyon-nagyon fontosnak és jónak tartjuk, hogy a gyerekek majd nyomon követhetik ezeknek a fáknak a fejlődését, növekedését, meg tudjuk majd figyelni az évszakonkénti változást rajtuk, s a gyerekek megtanulják a környezetről való gondoskodás fontosságát – árulta el Füzesiné Király Anikó, a Szeremlei Sámuel Református óvoda intézményvezetője.

– A csapatom és én túl vagyunk már ezer fa ültetésén – mondta Fejes Péter települési képviselő, aki nem öltönyben és nyakkendőben, hanem munkaköpenyben és gumicsizmában vett részt a munkában. – Főleg nyugdíjasokkal végeztük ezt eddig, ezért különleges esemény volt, hogy kisgyerekekkel tettük most. Tudják, hogy saját maguknak és a jövőnek teszik és szívesen csinálták. Ezt a lelkesedést szeretném megtartani. Én nagyon feldobódtam mindettől, s úgy láttam ők is – tette hozzá.

A faültetés ötletét az okozta, hogy valamiért megszakadt az utcai fasor az óvodai kerítésnél.

faFejes PéterSzeremlei Sámuel Református Óvodaültetés