Készüljünk fel időben: június 19-től egy hónapig nem utazhatunk a Nyugatiba

Június 19-én elkezdődik a Nyugati pályaudvar tetőterének felújítási munkálata, emellett, és a csarnokban végzett egyéb munkák mellett, további fontos karbantartásokat is elvégeznek a szakemberek, amelyeket nem lehetne kivitelezni a vonatforgalom folyamatos fenntartása mellett, olvasható a MÁV-csoport honlapján.

A karbantartás ideje alatt a Nyugatiból nem indulnak és oda nem is érkeznek vonatok, ezért jelentős menetrendi változások lépnek életbe a pályaudvart érintő vasútvonalakon. A vasúti pályán végzett munkáknak köszönhetően jelentősen csökken a meghibásodások, üzemzavarok száma, megelőzhető lesz a sebességkorlátozások bevezetése, pontosabbak lesznek a vonatok, a további felújítási munkáknak, korszerűsítéseknek köszönhetően pedig javul a pályaudvar szolgáltatási színvonala is.

A változások érintik a vásárhelyiek számára is esetlegesen fontos a Szeged-Budapest járatokat is:

  • A Budapest–Szeged közötti InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indulnak és oda érkeznek, Ferencvárosban is megállnak.
  • Budapest-Kelenföld és Ferihegy között a Budapest-Kelenföld és Szeged között közlekedő InterCity-vonatok gyorsvonati részében felármentesen, gyorsvonati pótjegy megváltása nélkül utazhatnak.

Kivétel ez alól:

  • A Szegedről 19:45-kor induló IC711-es számú Tiszavirág IC és Szegedről 20:45-kor induló IC721-es számú Kárász IC vonat Kőbánya-Kispestig közlekedik.
  • A Budapest-Szeged közötti InterCity feláras vonatokban a kijelölt kocsik Ferihegy és Kőbánya-Kispest, Budapest-Kelenföld között pótdíj nélkül vehetők igénybe.

A munkálatok július 17-ig tartanak.

Forrás: MÁV-csoport

felújításlezárásMÁVNyugati pályaudvarvasút