Késve bár, de kifizeti a kis benzinkutak támogatását a kormány

A vidéki üzemanyag-ellátás zavartalanságának garantálása érdekében a kormány célzott segítséget nyújtott a kis benzinkutakat üzemeltető, hazai kis- és középvállalkozásoknak – írja közleményében a gazdaságfejlesztési miniszter.

A közlemény szerint összesen 554 vállalkozás részesülhetett mintegy 17,15 milliárd forintnyi támogatásban. A támogatási programot 2022 márciusától kezdve három ütemben hirdették meg, az érintett vállalkozások március–szeptember hónapokra vonatkozóan részesülhettek forgalomarányos, vissza nem térítendő támogatásban, amelynek mértéke literenként 20 forintot tett ki.

Az ellátásbiztonságot garantáló program utolsó, július, augusztus és szeptember hónapokat érintő ütemében 467 vállalkozás számára 6,24 milliárd forintot biztosít a kormány. E támogatások kifizetése a napokban megkezdődött – írja Nagy Márton.

Amikor a független kutak november végén arra figyelmeztettek, hogy egyre komolyabb ellátási problémák vannak, a miniszter még hergelésnek minősítette ezt. Egy hétre rá szűnt meg az ársapka az ellátási problémák miatt, így lassan a kisebb kutak is kaptak üzemanyagot a MOL-tól.

ársapkabenzinkútüzemanyag