Késsel és ollóval bántalmazta feleségét a fővárosban egy férfi – videóval

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 52 éves férfival szemben, aki nem tudta elfogadni házassága megromlását, és kétszer rátámadt feleségére, megsebezve őt.

A vádirat szerint a férfi és a nő évtizedek óta házasok. A kapcsolatuk fokozatosan megromlott, a feleség 2021 novemberében Budapest XII. kerületében kezdett új életet. A férje ezt nem tudta feldolgozni, ezért folyamatosan hívta telefonon, és kérlelte, hogy menjen vissza hozzá. 2021. november 9-én a férfi a nő munkahelyéhez ment, ismét kérte őt, hogy kezdjék újra kapcsolatukat, a nő azonban ezt elutasította. A férj ekkor leütötte a feleségéről a szemüvegét, majd egy kisméretű késsel a nő irányába szúrt és dulakodtak. 

2022. januárjától mégis megpróbáltak együtt élni a II. kerületben. A férfi rövid időn belül újból erőszakosan viselkedett, rendszeresen számonkérte a nőt, kiabált vele. A nő félt, és nem merte elmondani, hogy nem szeretne vele élni.

A férfi 2022. március 11-én, délután, egy buszmegállónál várta a feleségét. A férfi a nőt beszélgetés ürügyén félre hívta, majd rátámadt, és egy papírvágó ollóval az arcán és a felsőtestén megsebezte. A férj a támadást a buszmegállóból odasiető járókelők közbelépésére hagyta csak abba.

A nő mindkét bántalmazás során könnyű sérüléseket szenvedett, azonban a súlyos sérülések csak a véletlennek köszönhetően maradtak el.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a – jelenleg távoltartás hatálya alatt áll – férfit 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A videófelvételen az látható, amikor a férfi a buszmegállónál megtámadja és megszurkálja a sértettet. 

buszmegállófeleségházasságkésmegszúrtasúlyos testi sértésügyészségvádemelés