Kellemetlen kérdéseket szegeztek Orbánnak Strasbourgban, pedig csak holnap lesz a vita

Orbán Viktor kedden érkezett Strasbourgba, mert szerdán az Európai Parlamentben vitázik a képviselőkkel a miniszteri Tanács magyar elnökségének programjáról. Kedden sajtótájékoztatót is tartott. „Hol a pénzünk, Orbán úr?” „Mennyiért árulta el a hazát, miniszterelnök úr?” – kérdések, amelyeket Orbán Viktornak szegeztek.

„Hol a pénzünk, Orbán úr?” – teszi fel a kérdést az Európai Parlament strasbourgi épületének menzájánál egy kedden megnyitott kiállítás, amit Daniel Freund zöldpárti képviselő és a magyar Transparency International rendezett. A képek között ott van többek között egy felcsúti fotó és a lombkorona nélküli lombkoronasétány is Nyírmártonfalváról.

Orbán Viktor kedden érkezett Strasbourgba. Szerdán ugyanis az Európai Parlamentben vitázik a képviselőkkel a miniszteri Tanács magyar elnökségének programjáról, de kedden egy sajtótájékoztatót is tartott az épületben. Alig kezdte el strasbourgi sajtótájékoztatóját, amikor egy férfi megzavarta az eseményt. Azt kérdezte tőle, hogy „Mennyiért árulta el a hazát miniszterelnök úr, mennyiért adta el a hazát Putyinnak és Hszi Csin-Pingnek”. A bekiabálót előbb földre vitték, aztán kivezették. Közben a férfi Orbán Balázst is emlegette. A 444.hu úgy tudja, a bekiabáló egy DK-s aktivista lehet.

Orbán próbálta megmagyarázni az atrocitást, hogy ilyen a politikai kultúra. Aki azt mondja, gazember, azt jelenti, hogy nem ért egyet a politikával.

kérdésekOrbán ViktorStrasbourg