Kell egy csapat! – Lőkösné átadta a körzetet Arany-Tóth Katalinnak

A város több választókörzetében is új képviselő kezdte meg a munkáját októbertől. Lőkösné Nagy Sarolta Arany-Tóth Katalinnak adta át a körzetet. Leköszönő és új képviselőkkel beszélgetünk, sorozatunk újabb részében a tabáni körzetben jártunk.

A Damjanich utcai játszótéren találkoztunk Lőkösné Nagy Saroltával és Arany-Tóth Katalinnal.

A legpolitikamentesebb, a legtöbb közösségi programot szervező és a lakossági kéréseket legaktívabban tolmácsoló képviselőnek tartott Lőkösné Nagy Sarolta már nem indult az idei választáson. Az okokat nem részletezte, de a beszélgetés során utalt arra, hogy a hivatalban sokszor falakba ütközött, ez is egyik oka annak, hogy nem indult újra.

Lőkösné politikai kérdésekben nagyon ritkán nyilvánított véleményt, ahogyan fogalmaz: csak ha már elkerülhetetlen volt. Igaz, már a 2019-es kampányában is többször elmondta, „az hogy legyen egy jó járda, fákat ültessünk, hogy tiszta, rendezett környezetben éljünk, az nem politikai kérdés.”

A leköszönő képviselő a közösségi médiában közétett egy összefoglalót az elmúlt öt év eredményeiről, melyek között említette a Hattyas utca aszfaltozását és a Pál utcai óvoda előtti parkoló megvalósítását.

Közösségépítő programokat szervezett, nem csak a körzetében, hanem az egész városra kiterjesztve azokat. Erre akkor kényszerült, amikor ’19-es megválasztása után fél évvel kitört a Covid-járvány és a korlátozások miatt egyre inkább az online térre szűkült a kapcsolattartás a lakosokkal. Éppen ezért kezdett szervezni kiscsoportos városszépítő akciókat is, ahol lehetett tartani a távolságot, nyílt téren kevés ember nem tudta megsérteni az akkori szabályokat.

A közösségi oldalon közzétett írásában és nekünk is többször hangsúlyozta, hogy nem volt egyedül ebben a munkában, egy olyan segítőkből álló csapat állt mellé, akik ha kellett, bölcs tanácsokkal látták el, ötleteket hoztak és természetesen mellette álltak a megvalósításokban is.

Lőkösné Nagy Sarolta volt az a képviselő, aki felkarolta a Hospice mozgalmat támogató Nárcisz-programot, aki több beteg gyermeknek segített kupakgyűjtők kihelyezésével, akkor mikor ezt még lehetett, sőt, azt is kijárta, hogy egy áruház a kedvezményre jogosító kuponjait ne csak bizonyos körzetekben, hanem a teljes városban szórja. Emellett számos közösségi programot szervezett a tabániaknak az adventi, vagy a húsvéti időszakban.

Lőkösné a vásárhelyi hímzés ügyét is felkarolta, többször nekifutott a minta levédetésének, ám itt már hatósági akadályokba futott bele.

Sokan nem tudják, de a városban az okospadok telepítése is az ő ötlete volt, egy kirándulása során látta egy másik településen.

Utódja, Arany-Tóth Katalin maga is tabáni lányként nőtt fel. Lőkösné mellette állt a ’24-es kampányban és most is sok jótanáccsal látta el. Lőkösné szerint kell egy csapat, egyedül ezt a munkát nem lehet megcsinálni. Kiemelte még a kitartás fontosságát, és azt, hogy ezt a munkát tényleg fáradhatatlanul kell végezni.

Arany-Tóth Katalin portálunknak elmondta, hogy mindenképpen követné munkájában Lőkösné példáját. Megtudtuk, hogy a választás óta sokan felkeresték már mindenféle problémával, amiket közvetít a hivatal felé. A kampányban úgy fogalmazott, híd szeretne lenni a lakosok és az önkormányzat között. Ennek legfontosabb eleme szerinte az emberközeliség, az, hogy ismerje a körzete lakóit, amiért mindent meg fog tenni.

Arany-Tóth KatalinHódmezővásárhelyLőkösné Nagy SaroltaTabánvásárhelyi hírek