Keleti diktátorral találkozik Orbán az államalapítás ünnepén

Úgy tűnik Magyarország miniszterelnöke szembemegy Szent István intelmeivel, aki egyértelműen a Nyugat mellett tette le voksát és ezt az irányt jelölte ki Magyarországnak. Orbán Viktor, a nem éppen demokratikus vezetési stílusáról elhíresült török államfőt, Recep Tayyip Erdoğant látja vendégül augusztus 20-án.

Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatásra hívta meg Recep Tayyip Erdoğan török államfőt Budapestre, aki elfogadta a meghívást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A magyar-török csúcstalálkozóra a Karmelita kolostorban kerül sor augusztus 20-án, a megtárgyalandó témák között biztonsági, védelmi ipari és gazdasági ügyek is szerepelnek. Orbán Viktor az elmúlt években többször is találkozott a török elnökkel, márciusban például Ankarában, a Türk Államok Szervezetének (TÁSZ) csúcstalálkozóján egyeztetett a török államfővel. A miniszterelnök személyesen vett részt az újabb öt évre újraválasztott Erdoğan júniusi beiktatásán is.

A felek előkészítik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülését is, amit az év végén tartanak meg Budapesten – írta Havasi közleményében.

„A demokrácia olyan, mint egy villamos. Addig utazol rajta, amíg el nem éred a célállomásodat, aztán leszállsz róla” – ezt jelentette ki Recep Tayyip Erdoğan még Isztambul polgármestereként a kilencvenes években. Egy évtizeddel később határozott lépéssel leszállt a villamosról. – ezt már a euronews. írta meg Erdoğan újraválasztásakor.

diktátorErdoganOrbántalálkozó