Kedvvel edzenek a külföldi úszók a vásárhelyi strandon

A napsütés, a meleg idő és a remek környezet vonzza ide a borúsabb időjáráshoz szokott nemzetek sportolóit. A címlapképen: belga úszók ugranak a nagymedence vizébe.

Nemrégiben a hollandok, jelenleg pedig a belga úszóválogatott tart edzéseket a vásárhelyi strand égszínkék vizű medencéjében. Persze rajtuk kívül már országok sportolói is rendszeres vendégei a fürdőnek.

Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Zrt. ügyvezetője szerint a vásárhelyi strand népszerűségét a külföldi csapatok számára is az okozza, hogy fedett és nyitott medencékkel is rendelkezik.

– A most nálunk edzőtáborozó belga csapat több esztendeje jár ide vissza. Ő odahaza egész évben fedett uszodában edzenek, így számukra Kánaán, amikor nyáron eljönnek hozzánk edzőtáborozni. Süt rájuk a nap és kinti medencében edzhetnek – mondta. Azt is elárulta, hogy a múlt szombaton fejezte be az edzéseit, s ment el Vásárhelyről a holland úszóválogatott.

– Innen egyenesen a világbajnokságra utaztak. Rajtuk és a belgákon kívül voltak már itt franciák, norvég és német úszók is, de Európában nem nagyon van olyan nemzet, mely képviselői nem voltak még nálunk azért, hogy itt edzőtáborozzanak. Két-három hetet szoktak nálunk eltölteni ezek a csapatok. A most nálunk vendégeskedő belga egyesület először a kisebbeket hozta el hozzánk két hétre, majd egy pici átfedéssel érkeztek meg a nagyobbak, így összesen négy hetet töltenek el.

A napsütés és a meleg vonzza Vásárhelyre a külföldi sportolókat

Liselotte De Smet edző elárulta, hogy ötödjére jár Vásárhelyen, s azért szeret itt, mert nagyon jó az idő, nagyon szép a város és nagyon finomak az ételek. – Gent régióból érkeztünk, s azért edzőtáborozunk ezzel az öt csapattal Vásárhelyen, mert itt kinn is tudunk úszni, míg odahaza – az időjárás miatt – csak a benti medencékben. Itt készülünk együtt a júliusi belga bajnokságra – mondta.

– Olyan itt, mintha vakáción lennénk, bár keményen edzünk. Én gyors- és hátúszásban és pillangóban állok majd rajthoz odahaza – árulta el Femke Olde Bijvank úszó.

BelgaedzésfranciahollandmedencenasütésnorvégstrandúszókVásárhely