Karanténba parancsolták Vásárhely válogatott tőrvívóját

Wolf Eszter házi karanténba került a Magyar Vívó Szövetség utasítására azokkal együtt, akik hozzá hasonlóan részt vettek a női válogatott tőr csapat szeptember 15-i keretedzésén. A vásárhelyi Csomorkány SE versenyzője jól van.

Hétvégén közleményben tudatta a Magyar Vívó Szövetség, hogy elmarad Tatán az erre hétre tervezett női kadet, junior, felnőtt tőr edzőtábor. Azt is közölték, hogy akik a szeptember 15-i kadet, junior, felnőtt női tőr keretedzésen és a kerekesszékes edzésen részt vettek, azoknak – versenyzők és edzőknek egyaránt – otthoni karanténba kell vonulni szeptember 26-ig.

– Engem is érint a korlátozás – mondta érdeklődésünkre Wolf Eszter. – Sajnos a mi köreinkbe is eljutott a vírus, a karantén csak óvintézkedés, afféle “biztos ami biztos” alapon lett elrendelve. Én jól vagyok, az edzéseket csinálom ugyanúgy tovább, csak éppen ismét itthon, a ház körül.

A Csomorkány SE versenyzője hozzátette, ahogy a tavalyi évben is, a héten három napot Budapesten tölt, ahol kondicionáló illetve válogatott edzéseken vesz részt, ez idén sem változott meg. Vannak tervezett versenyek az őszi szezonra, de mint ahogy most is, közbe jöhet bármi a járvány miatt, így semmit sem lehet biztosra venni. – Egyenlőre marad a töretlen edzés és készülés, remélhetőleg minél hamarabb indíthatom én is a szezont – bizakodott a sportoló.

Csomorkány SEKoronavírus-világjárvány (COVID-19)Magyar Vívó Szövetség