Karácsonyi adománygyűjtés indult az Eötvösben

Múlt héten a tolerancia nemzetközi napján érzékenyítő tanórákkal és egy intézményi kihívással próbálták felhívni tanulóik figyelmét a toleráns magatartás fontosságára az Eötvös József Technikumban – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot az intézmény.

A tolerancia révén egy különleges „szemüvegen” keresztül tapasztalhatták meg a körülöttük lévő világot. A tolerancia egymás megismeréséről szól, mert amit ismerünk, azt könnyebb elfogadni, és egyúttal igazi értékeit is könnyebben megtaláljuk benne. Fontos, hogy a tanulók lássák a sokszínűség értékét, nyitottak, kíváncsiak legyenek, akik nem nézik tétlenül a kirekesztést – közölte az iskola.

A Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum karácsonyi meglepetésként egy később megnevezett hódmezővásárhelyi gyermekotthon lakóinak kívánja szebbé tenné az ünnepét kedves és hasznos ajándékok (csokoládé, aszalt gyümölcsök, magvak, és rajzeszközök) formájában.

Az adományok gyűjtése december 15-ig tart, iskolájuk szívesen fogad felajánlásokat a nemes cél érdekében. Az adományokat december 21-én az iskola karácsonyi koncertjén kerülnek az otthon lakóihoz egy vendéglátás keretében.

Fotó: Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum
adományEötvös József TechnikumgyűjtésHódmezővásárhely