Kapás Boglárka is Vásárhelyen készül az Eb-re

A nézők számára nyilvános úszóversenyt rendez május derekán a Hódfürdő Kft. a Gyarmati Dezső Sportuszodában, ahol most már magyar válogatott úszók sora készül a budapesti Európa-bajnokságra: Kapás Boglárka, Késely Ajna és Kenderesi Tamás is Vásárhelyen rója a hosszakat.

Felélénkült a sportélet a Gyarmati Dezső Sportuszodában: a két hódmezővásárhelyi úszóklub sportolói hétfő óta világsztár úszók társaságában edzenek az idei első nyilvános megmérettetésükre. Május 15-16-án a Hódfürdő Kft. rendezi meg a VIII. Gyarmati Kupa úszóversenyt, amelyen már nézők is szurkolhatnak az indulóknak – tudtuk meg a társaság ügyvezetőjétől.

– Védettségi igazolvánnyal rendelkező szülők és hozzátartozók jelen lehetnek a kétnapos viadalon, amelynek lebonyolításában helyi sportszakemberek is segédkeznek majd. A befogadóképességünk véges, hiszen a járványhelyzetre tekintettel a lelátón ülőknek is tartani kell a másfél méteres távolságot. Reményeink szerint jó hangulatú versenyt sikerül tető alá hozni, ahol a helyi klubok eredményesek lesznek. Számukra – ahogy eddig, ezután is – minden feltételt igyekszünk biztosítani a zavartalan felkészüléshez – nyilatkozta lapunknak Katona Zsolt.

Hozzátette, az elkövetkező néhány hét igen sűrű lesz, hiszen a világ úszósportjának krémje Hódmezővásárhelyt választotta, és itt hangol a budapesti Európa-bajnokságra, ami május 17-én veszi kezdetét a Duna Arénában. Hétfő óta a magyar válogatott egy része, így mások mellett a világbajnok Kapás Boglárka, Késely Ajna és az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás is az Ady Endre úti medencékben rója a hosszakat. Hamarosan csatlakozik hozzájuk a német Marco Koch, a 200 méteres mellúszás korábbi világcsúcstartója, illetve jövő héttől egy szlovén csapat ugyancsak itt készül a kontinenstornára.

Gyarmati Dezső SportuszodaHódfürdőúszásúszóverseny