Kamera-rendszert fejleszt a város

Átfogó kamerarendszer-fejlesztés kezdődött Hódmezővásárhelyen, idén mintegy 80 új térfigyelő kamerát telepítenek városszerte. A beruházás az önkormányzat és a rendőrkapitányság együttműködésében valósul meg annak érdekében, hogy a közbiztonságban továbbra is élen járjon Vásárhely.

Szabó Zsolt rendőrkapitány a Vásárhelyi elmondta, hogy 90%-ot meghalad az eredményes nyomozások száma Vásárhelyen, és erre mindenképpen jótékony hatással van a térfigyelő kamerák rendszere, és ennek a további bővítése is. A rendőrség nagyon bízik abban, hogy az eredményes közbiztonságot a továbbiakban is fent tudják majd tartani, a fejlesztésnek köszönhetően javítani is. 

A korábbi analóg rendszer digitálisra cserélése komoly minőségi változást jelent a bűnüldözésben és a megelőzésben is. A rögzített kép minősége jobb és az új kamerák nagyobb területet látnak majd be, mint ezelőtt.

Szabó János alpolgármester a tv-nek elmondta, hogy a nyílt beszerzési eljárással a korábbi ár töredékéért tudják modernizálni a vásárhelyiek biztonságát támogató rendszert. Most a 16 kamerányi kép 2,2 millió forintba került. 2017-ben 1 kamera is többe került, 2,4 millió forintba.

Az idei, csaknem 15 millió forintos beruházásban a kamerák beszerzése mellett új szervereket vásároltak és egy monitorszobát is kialakítottak az önkormányzatnál. 

A videót itt tekinthetik meg:

https://www.facebook.com/vtvvasarhely/videos/6070389019637976

kamerakamerarendszer