Kalocsaiban táncoltak a vásárhelyi nyugdíjasok

Meg is lepték vele a Tesco vásárlóit, akik tapssal jutalmazták a műsort. A Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szakköre 26 tagja a programmal a koronggyűjtő akcióra hívták fel a figyelmet.

Saját kézzel hímzett, kalocsai népviseletbe öltözött asszonyok és velük együtt a férfiak is járták a kalocsai néptáncot, s vonták bele abba a Tesco vásárlóit pénteken kora este a hipermarketben. Bemutatójuk célja az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a vásárlók milyen egyszerűen tudják támogatni a céljaikat.

– Szerencsések vagyunk, hiszen immáron harmadszor pályázhatunk a Tesco, Ön választ, mi segítünk! programjában. Ez a program azokat a civil szervezeteket segíti, melyek más forrásból alig jutnak pénzhez, hogy ha kitűznek egy-egy fontosabb vélt, az megvalósuljon. Az idén az Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! című programmal pályáztunk, ami azt célozza, hogy minden héten egyszer egy alkalommal, egy órahosszában, kifejezetten időseknek gerinc- és jógatornát szervezhessünk a Hódtói Szabadidőközpontban. Ez a program jelenleg is zajlik a város támogatásával, de úgy gondoltuk, máshoz is fordulunk támogatásért– mondta Kisné Urgyán Mária, a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnöke.

Kicsik és nagyok is beálltak a körtáncba

A fenti nemes célt bárki azzal támogathatja, hogy a Tesco pénztárnál kapott zsetont február 12-ig a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség az áruházban könnyen fellelhető urnájába dobja.

A programban hárman vesznek részt, s a majdani erősorrendben száz-, kétszáz- és négyszázezer forintot nyernek. A Nyugdíjas Szövetség a kétszázezer forintot célozta be, azaz a második legtöbb zsetont szeretné megkapni.

– De megelégednénk a százezer forinttal, is, hiszen ez azt jelentené, hogy alkalmanként 20-25 nyugdíjast tudja megfiatalítani a saját testét – tette hozzá az elnök.

Ide lehet bedobni a korongokat

Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség egyébként a korábbi években száz- és kétszázezer forintot is nyert ugyanezen a pályázaton, egészségfelmérésre és egy sportos alkalomra.

Most egyébként rajtuk kívül az Együtt a Kozmutzáért Alapítványra, valamint a Szeretettel egységben a Családokért Alapítványra is lehet szavazni.

korongnéptáncNyugdíjas SzövetségTescoVásárhely