K. Endre továbbra is ártatlannak vallja magát, de hálás a kegyelemért

Nem érti, miért alakult ki lincshangulat ellene az egész országban, továbbra is hisz az ártatlanságában. Hálás a döntéshozóknak, akik eltörölték a priuszát, ugyanakkor sajnálja, hogy több vezető politikus is miatta bukott meg.

Emailben válaszolt a Blikk megkeresésére K. Endre, az év elején kipattant, a köznyelvben „kegyelmi botrányként”, egyes politikai körökben „Novák-ügyként” hivatkozott eset főszereplője. A cikkből kiderül az is, hogy a volt igazgatóhelyettes továbbra sem érti, miért vált belőle országos szintű közellenség, de nagyon hálás az akkori köztársasági elnöknél a kegyelmet kieszközölő Balog Zoltán püspöknek, aki szintén meg van győződve pártfogoltja ártatlanságáról.

„A püspök úr ismeri a munkámat, a személyiségemet, és rendelkezik mindazokkal a háttér-információkkal, amelyeket nem tudott figyelembe venni az igazságszolgáltatás ártatlanságom bizonyítása érdekében” – írta a Blikknek K. Endre, aki nemcsak Balog Zoltánnak, hanem Novák Katalinnak is hálás az elnöki kegyelemért és sajnálja, hogy miatta kellett lemondania többek között az elnökasszonynak és Varga Juditnak is.

Az azóta szabadlábon, ráadásul – a kegyelemnek köszönhetően – büntetlen előéletűként élő egykori igazgatóhelyettes hozzátette azt is, hogy szerinte „Balog püspök úr talán azért várt a nyilvánosság előtt megszólalni a választásokig, mert a kegyelmi ügyet politikai haszonszerzésre használták fel a politikai pártok kisebb-nagyobb sikerrel”.

Balog ZoltánK. Endrekegyelmi ügypedofilbotrány