Júniusig nem edzenek vízben a HVSC csapatai

Szárazföldön folytatják a felkészülést a vásárhelyi vízilabdások – így döntöttek tegnap az egyesületi vezetők és az edzők. Szabó Tamás vezetőedzőt megdöbbentette az Eger és a Szombathely összeomlása.

Jóllehet enyhítettek a korlátozásokon, a HVSC egyelőre óvatos marad. Úszáshoz elegendő helyet kaptak a nyitott 50-es medencében, azonban az idei vízilabdaszezon lefújása miatt okafogyottá vált, hogy azonnal vízbe szálljanak a pólósok. Az egyesület vezetősége és edzői tegnap megbeszélést folytattak, és úgy döntöttek, júniusig nem edzenek vízben a csapatok.

– Figyelembe vettük az Országos Sportegészségügyi Intézet ajánlásait, és azt, hogy bár a szövetség is szeretne nyáron Magyar Kupát és utánpótlás megmérettetéseket rendezni, ennek további enyhítések esetén lehet realitása. Nálunk június 1-ig maradnak az online edzések. Ott megint megnézzük, hogy mik a lehetőségek a közös edzésekre – mondta lapunknak Pölös Gábor, vezetőségi tag.

– Számítottunk az MVLSZ döntésére, látván a többi csapatsportág szakszövetségek korábbi döntéseit. Sajnálom, hiszen egy kimondottan jó szezonunk volt, de el kell fogadnunk a szövetség döntését, és el kell kezdenünk építeni a következő idény csapatát – tette hozzá Szabó Tamás. Az OB I/B-s férfi csapat vezetőedzőjét megkérdeztük arról is, mi a véleménye a két első osztályú együttes összeomlásáról. – Megdöbbentett a szombathelyi AVUS és az Eger helyzete, különösen az utóbbié, amely évtizedek óta a vidéki vízilabda egyik legkomolyabb fellegvára volt. Remélem, mielőbb sikerül mindkét klubnak újjáépítenie magát!

A többszörös bajnok, idén Európa-kupa elődöntőbe jutott Heves megyei gárda tegnap közleményt adott ki. Ebben azt írják, szerdán ülésezett a klub elnöksége, amely megnyugtatónak találta, hogy az Emberi Erőforrás Minisztériumának Sport Szakállamtitkársága felajánlotta segítségét a helyzet megoldásának kidolgozására. A fentiek fényében az elnökség úgy határozott, hogy célul tűzi ki az Egri Vízilabda Kft és az Egri Vízilabda Klub megmentését és úgy a női, mint a férfi csapat OB-I-ben való szereplésének további feltételeinek megteremtését.

HVSCvízilabda