Jubileumot ünnepel a kosársuli

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a héten a Vásárhelyi Kosársuli, amelynek NBI/B-s felnőtt csapata szombaton 18.30-tól a Cegléd együttesét látja vendégül a Hódtói sportcsarnokban. 


A jubileum kapcsán az egyesület elnöke, dr. Elek András emlékezett vissza a mozgalmas negyedszázadra. Az egyesület honlapján arról nyilatkozott, senki nem gondolta az alapítók közül, hogy huszonöt éves lehet a klub, ráadásul úgy, hogy mindvégig megőrzi eredeti célját, az utánpótlásnevelést. Maradtak amatőr sportszervezet, és számos akadályt leküzdve dolgoztak a jövő kosaras nemzedékeiért. 

Az elnököt hangsúlyozta, büszkeséggel tölti el, hogy országszerte ismerik a kosársulit, rajta van a magyar kosárlabdasport térképén. Az elmúlt 25 esztendőben száz kosársulis gyermekből lett NB I-es kosaras.  

„Nagyon jó a múltat a felidézni, de nagyon nehéz a jelent elfogadni” – folytatta dr. Elek András. „Úgy az önkormányzati támogatás hiányát, mint a mai fiatalok alulmotiváltságát és az edzőink nagy részéből hiányzó lángolás gondjait. De ide sorolhatnám azt az elképesztő küzdelmet, amit a TAO megszerzése, néhány szponzor magunk mellé állítása igényel. Felőröli az embert és nem is biztos, hogy megéri ennyi szenvedés. Hiába van a küldetéstudatom, ha a feleségem nem állna mellettem – már rég befejeztem volna, de nyilván a Kosársuli is…”

Vásárhelyi Kosársuli