Jövőre is elmarad a Rockmaraton

Harmincadik jubileumot csak úgy van értelme ünnepelni, ha az megkoronázza és nem megszégyeníti az elmúlt harminc évet. Be kellett látnunk, hogy ennek a koronázásnak a körülményei nem lesznek adottak 2022-ben sem – közölték a Rockmaraton szervezői pénteken.

Emlékeztetnek, a 2019-es teltházat követően még eufórikus örömben tervezték a több évtizedes munkájukat megkoronázó 30. jubileumot – mindhiába. ,,A bizonytalanság, a szakmaiatlan kormányzati döntések és ésszerűtlen szabályozások egész sora tette tönkre két nyarunkat is” – írják.

Megjött a negyedik hullám, az esetszámok és a halálozások már meghaladják a tavalyit, és újra egyre többen beszélnek korlátozásokról. Nincs ma olyan ember, aki meg tudná tippelni, mi lesz jövő nyáron. Fájó szívvel, de meghoztuk a nehéz döntést: 2022-ben sem szervezzük meg a 30. születésnapi Rockmaraton Fesztivált – fejtették ki.

A Rockmaraton az ország egyik legrégebbi fesztiválja, 1991. óta minden évben megrendezték hol a Szekszárd melletti Csörge-tónál, Pécs mellett, majd 2015-től Dunaújvárosnál.

elmaradKoronavírus-világjárvány (COVID-19)rendezvényrockZene