Jövő keddtől termel újra a Villeroy & Boch

A gyárunkban május 19-én indul újra a termelés, a szokásos rendben – közölte lapunk érdeklődésére a Villeroy & Boch Magyarország Kft.

A társaság vásárhelyi üzemében több mint egy hónapja állt le a gyártás. A kialakult hazai helyzetre tekintettel az anyavállalat március 30-án határozott úgy, hogy április 10-től, 2 hétre leállítja a termelést a hódmezővásárhelyi gyárában is.

A céginformáció.hu adatai alapján 2018-ban közel 26 milliárd forintos forgalmú vállalatnál május elején 774 fő volt a foglalkoztattak száma. Lapunknak küldött válaszlevelükben azt írták, a korábban 2 hetesre tervezett leállást először további 2 héttel, majd további egy héttel meghosszabbítják Hódmezővásárhelyen, így összesen 5 hétre áll le a termelés a cégcsoport legnagyobb kapacitású üzemében. Hozzátették, az intézkedéssel a vállalatcsoport elsősorban mindent megkíván tenni azért, hogy valamennyi gyártóhelyén, így hazánkban is, megvédje a munkatársait és üzleti partnereit ebben a helyzetben. Ugyanakkor ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy a fertőzés láncainak megszakításával a járvány további terjedését megakadályozza.

A Villeroy & Boch csoport ugyanakkor ezen intézkedésekkel arra is készül, hogy átmenetileg alacsonyabb szintre esik majd a termékei iránt az igény, függetlenül attól, hogy jelenleg is zavartalanul zajlik termékek kiszállítása valamennyi gyártóhelyén. A tulajdonosok és a vállalat helyi vezetése mindent megtesz a vírus okozta gazdasági károk mérséklése, illetve munkahelyek megőrzése érdekében. Vásárhelyi gyárukban május 19-én indul újra a termelés, a szokásos rendben.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)Villeroy & Boch