Jövő hét szombaton újraindulnak a Joványbusz járatai

Június 5-én újraindul a Joványbusz szolgáltatása. Letelt ugyanis a három hónap felfüggesztés, amit a Kormányhivatal rótt ki a vállalkozásra. Jovány Gyula 6 busszal kezdi meg a szolgáltatást újra, így jövő hét szombat reggel 5:10-kor a Kincses temetőtől elindul a Porcelángyár járat, 7 órától pedig a körjáratokra is ismét fel lehet szállni.

Jovány Gyula három bérelt busszal, és három sajáttal kezdi meg újra az óránkénti buszszolgáltatást, amit Városkártyával ingyenesen használhatnak a lakosok. A 41-es, 42-es, és 43-as körjáratokkal újra el lehet jutni a város frekventált pontjaira, a 44-45-ös jelzésű buszok pedig a Porcelángyárban dolgozóknak lesz fontos, mert a reggel 6, délután 2, és az este 10-es műszakváltásokkor szállítják ki és vissza az utasokat.  

„ A kormányhivatal olyan szinten hátráltatott minket, hogy az ő általuk leállított, lefogott buszok közül egyiket sem tudtuk azóta levizsgáztatni, nem azért, mert nem mentek volna át, hanem mert időpontot se kapunk, biztos megint mi hibáztunk, de szinte hihetetlen, hogy az ember a saját járművét, három hónap alatt nem tudja levizsgáztatni”

-mondta Jovány Gyula, vállalkozó.

A kép a három hónappal ezelőtti indulásnál készült

Jovány Gyulának szívügye a kishomokiak szállítása. Szerencsére a körjárat kishomoki hurka nem sérül, mert a vállalkozó egyik saját busza elég kicsi ahhoz, hogy Kishomokon meg tudjon fordulni. A többi busz nagyobb, és Vásárhelyen praktikusabbak a kisebb járművek, így akár néhány percet késhetnek is a járatok.

„A sofőrökkel megvolt a bejárás, bejártuk újra az útvonalakat, kettő hétig most megint ingyenes lesz a buszozás, ezt felajánlotta az önkormányzat, így mindenkit arra buzdítok, hogy jöjjön, próbálja ki a buszokat, nézze meg a saját útvonalát”

-tette hozzá a vállalkozó.

Jovány Gyulát, és családi vállalkozását a Joványbuszt nagyon megviselte az elmúlt három hónap. Annyi segítséget kaptak azonban a lakosoktól, ami kárpótolta őket, és időt, pénzt nem sajnálva június 5-től újra elindítják a közösségi közlekedés új fejezetét Hódmezővásárhelyen.

buszfelfüggesztésjáratokJoványbusz