Jovány Gyula: Nekem Gyöngyösi Ferenc a nagybetűs képviselő

A Csúcsi Olvasókör épületében tartott lakossági fórumot hétfőn délután Márki-Zay Péter polgármesterjelölt, Gyöngyösi Ferenc és Jovány Gyula képviselőjelöltek.

Gyöngyösi Ferenc, mint „házigazda” elmondta, nagyon hálás azért, hogy 2019-ben bizalmat szavaztak neki, de ez egyúttal egy olyan többletfelelősség is számára, amiért nagyon igyekezett megdolgozni.

A körzetben számos fejlesztés történt, EU-s pályázatból és saját forrásból is. Megépült a hulladékudvar, megtörtént a 118 szociális lakás energetikai felújítása, megépült az új, Észak utcai közösségi ház, de közel 600 millió forintot költöttek egyéb fejlesztésekre is.

Megújult a Csúcsi Olvasókör épülete is, akadálymentes és klímázott lett, a járdát is felújították, az elvett kisposta helyén közösségi teret hoztak létre. Az olvasókör közössége az önkormányzat segítségével parkolót alakított ki.

Jovány Gyula a csúcsi körzet jelöltje, 22 éves, mechatronikai mérnök – bemutatkozóját azzal kezdte, hogy ő Gyöngyösi Ferencet tartja a nagybetűs képviselőnek, az ő munkásságát akarja követni. Nála ugyanis az eredmények beszélnek, nem ígérget feleslegesen. „Ebből a másik oldalon van éppen elég” – mondta Jovány. Kihangsúlyozta, azt szeretné, ha a valós jelzések, valós ötletek valósulnának meg, híd szeretne lenni a lakosok és az önkormányzat között.

Elmondta azt is, hogy édesapjával sokat dolgoztak azon, hogy minél olcsóbban minél jobb tömegközlekedési szolgáltatást szervezzenek a városban. Cáfolta Szél István vádjait, miszerint roncsokkal dolgoznának, amióta szolgáltatnak, műszaki hiba miatt nem maradt ki vagy állt le egyetlen járat sem, ellentétben a csilliárdokért létrehozott tram-trainnel, ami elég sok műszaki gonddal küzdött meg.

Márki-Zay Péter köszöntötte a jelenlévők mellett a Phralipe tagjait, akik szintén ott voltak a fórumon.

Elmondta, mi mindent tettek a cigányságért, és kiemelte, ha megszűntetni teljesen az előítéleteket nem is sikerült, de az önkormányzat hozzáállása, kommunikációja – ami mindig a legnagyobb szeretettel szól a helyi cigányságról – ragadós.

Márki-Zay Péter kihangsúlyozta, hogy az ő jelöltjei nem kivesznek a közösből, hanem hozzátesznek.

Kifejtette, hogy egy fideszes képviselő vagy polgármester soha nem menne szembe a Fidesz-kormánnyal, ő szembe mer menni velük. Példaként az ATEV-bűz megszüntetését említette, amire megvolt a pénz, megvolt a technológia, de kellettek a civilek és a mozgalom, valamint az önkormányzat cselekvésre bíró ereje, hogy elérjék a változást.

Márki-Zay elmondta, hogy sem mérgező akkumulátorgyárakat, sem migránsgettókat nem szeretne Vásárhely, és mindent megtesznek, hogy ez ne valósulhasson meg.

A polgármesterjelölt azt mondta: „Nekünk egy hatalmas erőforrásunk van: nem lopunk!„, majd hosszasan sorolta azokat az eredményeket, amelyeket honlapján is olvashatnak. Elmondta, hiába fenyegetik a várost azzal, hogy nem kapnak majd kormányzati támogatást, ők ehhez már hozzá vannak szokva. Megtanultak ezzel élni, és a számos elvonás mellett nagyon sok dolgot sikerült megvalósítaniuk. Azonban felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően nagyon rossz gazdasági helyzetben van az ország, ennek köszönhetően jelentették be nemrégiben azt, hogy idén nem fizetnek nyugdíjprémiumot. „Ha ezt már választások előtt be kellett jelenteniük, mi lesz itt választások után?” – tette fel a kérdést Márki-Zay. „Mi megszoktuk már az elvonásokat, de a fideszes polgármestereknek nagy pofáraesés lesz, ha egyszercsak nem kapnak semmilyen támogatást” – mondta.

Beszédében kitért arra is, hogy fideszes ellenfelei olyan kampányígéreteket fogalmaznak meg, amelyeket eddig támadtak, vagy ami éppen nekik köszönhető. Ilyen az ingyenes buszjárat, „amit eddig ott gáncsoltak, ahol tudtak” de most megtartanák, vagy a kisposták újranyitása, amit éppen a Fidesz záratott be.

Mi az ígéreteink több mint 90%-át megvalósítottuk, Lázár még a 10%-át sem tudta megakadályozni.” – hangsúlyozta Márki-Zay Péter.

Csúcsi olvasókörGyöngyösi FerencHódmezővásárhelyJovány GyulaLakossági fórumMárki-Zay Péterönkormányzati választás