Jovány Gyula ingyen wifit ígért a Szabadság térieknek

A Mindenki Magyarországa képviselőjelöltje tegnap esti fórumán az ingyen wifi mellett közkívánatra kutyafuttatót, több köztéri kamerát és a közvilágítás kiterjesztését is megígérte.

A fórum elején Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom polgármesterjelöltje ismertette a vasárnapi választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, majd megkérte a fórum résztvevőit, hogy Jovány Gyulára voksoljanak, s roma nemzetiségi önkormányzati választáson a PHRALIPE – Független Cigány Szervezet Országos Szervezete helyi csapatát ajánlotta. Felhívta a figyelmet, hogy a szavazatvásárlás csalásnak számít és 1 millió forintot adnak annak, aki lebuktatja ezt a kísérletet.

Hangsúlyozta: Mezei Vidor csak akkor osztogat tovább, ha ő marad polgármester. Márk-Zay Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a korábbi városvezetés alatt a legmagasabb építményadót vetették ki a vásárhelyiekre és a legnagyobb adósságot is csináltak a városnak. – Almási István polgármester úr temetést sem fizették ki, de nem fizettek ki vállalkozókat, nem fizettek be a babakötvényekbe, és 50 milliót költöttek ételre-italra. Nem becsülték meg a városházi dolgozókat, de az alpolgármestereknek 4 havi jutalmat adtak. A Szabadság téren önkormányzati lakásban élőket pedig felszólították, hogy vegyék meg a lakásukat, és aki nem tette, annak eladták azt a feje fölül – sorolta. Majd szólt a városban zajlott és zajló felújításokról, hangsúlyozta, hogy több utcát, járdát újítottak fel, mint az elődeik, és az a céljuk, hogy itt mindenki jól éljen.

Kitért arra is, hogy a fideszes városvezetés idején a 70 év feletti vásárhelyieknek 5000 forintot adtak. – Mi annak adunk, aki kér és aki rászorult. Most több pénz jut segélyre, járda, torony felújításra. Ha tolvajokat választanak, ne csodálkozzanak, hogy mindig egyre rosszabbul élnek. Elődeink választás előtt adtak valamit, aztán szétlopták a várost – mondta Márki Zay Péter, aki a városkártya adta lehetőségek mellett megemlítette azt, hogy aki a vásárhelyi romák közül a legtöbbet teszi a városért, annak munkáját két díjjal is elismerik.

– Egy jó édesapa annak ad többet, aki arra a legjobban rászorult – utalt a helyi roma kisebbség és a legelesettebbek városi támogatására.

Jovány Gyula a helyiek kérésére kutyafutattót és ingyen wifit telepítene, sűrítené a közvilágítást és több térfigyelő kamerát rakatna fel a Szabadság téren

Jovány Gyula, a választókörzet települési képviselőjelöltje szerint a Szabadság téren égetően fontos lesz a közbiztonság javítása, így ide több térfigyelő kamerát kell telepíteni. Azt ígérte, ha megválasztják, oda is kerül közvilágítás, ahol most nincs. Az itt élők igényeinek megfelelően kutyafuttatót létesítene, illetve olyan ingyenes wifit is szeretne telepíteni, mint amilyen a Kossuth téren is működik.

– Próbálunk olyan ígéretet tenni, melyek tarthatók. Régiókra bontott fogadóórákat tervezek a körzetben, azaz nem egy nagyot, hanem több kisebbet, mert nem biztos, hogy a választókörzet egyik felében azonosak a problémák, mint a másikban. Állok rendelkezésükre! – mondta a jelölt.

Márki-Zay Péter elmondta: a jelenlegi városvezetés nem csökkentette, ellenkezőleg, 30-cal növelte a szociális bérlakások számát és volt, aki maga újította fel új otthonát, az anyagot a város adta.

– Elterjedt a városban, hogy ha Grezsa István nyer, eltörlik az adósságokat de ez kampányhazugság! – hívta fel a figyelmet arra, hogy ilyen nincs. Majd arról beszélt, hogy miközben a kormány háborúval riogat, aközben csak egy háborúpárti erő van ma Magyarországon, a Fidesz, mely emberei arról is beszéltek már, hogy ismét be kellene vezetni a sorkatonaságot, s Orbán Viktor Brüsszelben mindent megszavazott.

– A honvédelmi miniszter korábban elmondta, hogy Magyarország nem tudja megvédeni magát. A NATO megtudja, de Orbán Viktor játszik Magyarország biztonságával. Itt a legmagasabbak az árak, és a legkisebbek a nyugdíjak. Mi Vásárhely vagyunk a legnagyobb adósság visszafizetők, de a város a legbiztonságosabb megyei jogú város is, majd utalt az eredmények közt az ATEV-bűz megszüntetésére.

Majd elmondta: a kormány 50-nél több akkugyárat és ázsiai migránsmunkásokat hoz Magyarországra. Debrecen kapott 6 akkugyárat és 50 ezer migránst. – Ha ezt akarják, akkor szavazzanak Grezsa Istvánra, ha nem akkor Jovány Gyulára – hívta fel a figyelmet Márki-Zay Péter polgármesterjelölt.

FórumHódmezővásárhelyJovány GyulaMárki-Zay PéterSzabadság térVálasztásvásárhelyi hírek