Jóval több bérkompenzációt ad dolgozóinak a Villeroy, mint amennyit a szakszervezet kért

Pénteken jó időre leállt a termelés a vásárhelyi szanitergyárban. 

Gavallér volt a német konszern magyarországi dolgozóival – ennek pénzügyi hátteréről már októberben beszámoltunk, hiszen a vállalatcsoport jelentős mértékben tudta növelni bevételeit 2022-ben. A hódmezővásárhelyi leánycég munkatársait képviselő szakszervezet egy hónapja arról tájékoztatta lapunkat, az infláció mértékére tekintette dolgozónként 100 ezer forint egyszeri bérkompenzációt szeretnének a bruttó havi 500 ezer forint alatti bérek esetén, és 50 ezer forintot a bruttó havi 500 és 750 ezer forint közötti bérek esetén.

Szerkesztőségünk megkérdezte a Villeroy & Boch Magyarország Kft.-t, született-e megállapodás a pénzromlásból fakadó bérhátrány kiegyenlítésére. Fehér Erzsébet arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Villeroy & Boch AG december első napjaiban hozott döntést az inflációval érintett országok munkatársainak kompenzálásával kapcsolatban. Így a vásárhelyi munkavállalók egyszeri bruttó 250 ezer forint úgynevezett inflációs kompenzációt kapnak, amelyet a vállalat még a karácsonyi ünnepek előtt kifizet a munkatársai számára. A nyilvános céginformációk jelenleg 782 főt foglalkoztat a vásárhelyi szanitergyár, vagyis nagyságrendileg 200 millió forintot fordít erre a plusz juttatásra.

A társaság kommunikációs vezetőjétől azt is megtudtuk, a termelés nagyobb része december 9-től – a technológiai lépéseknek megfelelően – áll le, és január 12-én indul újra. A vállalatnál, a bizonytalan gázellátásra felkészülve, a nyár folyamán nem történt leállás, illetve karbantartás, így a téli leállás került meghosszabbításra.

bérkompenzációHódmezővásárhelyinflációVilleroy & Boch