Jótékonysági gumikacsaúsztató versenyt rendeznek szombaton Újszegeden

„Holnap lesz a HRP IX. Rotary Jótékonysági Gumikacsa verseny! Mi már nagyon izgatottan várjuk, hogy vízre szálljanak a kacsák!” – tette közzé a Rotary Club Szeged Dóm pénteki Facebook-posztjában. A cél idén is szívfejlődési rendellenességgel született gyermekek életmentő műtétjeinek támogatása lesz.

Emlékeztetnek arra, a rendezvény előtt, az Újszegedi Partfürdőn az érdeklődők még vehetnek kacsajegyet, de pénteken 16 órától este 19:30-ig az Árkádban is van lehetőség jegyet váltani. Az első 150 beérkező kacsa sorszámával ellátott jegyekkel rendelkezők értékes ajándékokat vehet át.

Szegeden még 2016-ban a Rotary Club Szeged Dóm Egyesület szervezte meg az első jótékonysági kacsaversenyt. Mindegyik évben 5000 támogató jegy talált gazdára és közel 5 millió forint értékben adtak át támogatást. 2016-ban a Szegedi Gyermekklinika, 2017-ben a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete, míg 2018-ban a Gyermekklinika Intenzív Osztálya részesült támogatásban.

A gyermekklinikát 2016-ban és 2018-ban is eszközvásárlással segítették, a szegedi vakok és gyengénlátók pedig egy vakbarát kereszteződéssel gazdagodtak, amely az Anna-kúti csomópontban lehetővé teszi számukra, hogy biztonságosan tudjanak átkelni a zebrákon. Az elmúlt években is a Gift of Life program keretében egy-egy életmentő gyermekszívműtét elvégzésére gyűlt össze támogatás.

gumikacsaúsztató versenyjótékonyságRotary Club Szeged DómÚjszegedi PartfürdőVakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesülete