Jönnek a hideg éjszakák – jelenleg 60 ember lakik a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató falai között

Magas kihasználtsággal üzemel a hódmezővásárhelyi hajléktalan szálló, 60 ellátott tölti a fagyos téli időszakot a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató falai között. Az intézmény munkatársai a rendőrséggel együttműködve folyamatosan járja az utcákat, hogy egyetlen vásárhelyit se fenyegessen a kihűlés veszélye. Amennyiben szükséges további 20 fő elhelyezését is meg tudják oldani a szállón, így idén télen sem maradnak ellátás nélkül a rászorulók.

Szombaton és vasárnap havazhat Hódmezővásárhelyen és éjszaka -5 fok alá is süllyedhet. A legtöbb vásárhelyi hajléktalan a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató és Hajléktalanokat Ellátó Intézmény falai között tudja átvészelni ezeket a napokat, jelenleg 60 főt látnak el.

Szinte minden, veszélyeztetett hajléktalanként nyilvántartott személy az intézményben van, mondta Korsós Sándor igazgató a Vásárhelyi TV-nek. Lehet ugyan néhány kivétel, aki családi perpatvar miatt kiszorul 1-1 éjszakára, de ők is és a rendőrség is járják a várost, hogy senki ne hűljön ki.

Korsós Sándor azt is hozzátette, nem csak az utcán élőkért kell aggódni, hanem azokért is, akik zárt térben, de fűtés nélkül élnek. Egy hajléktalan csapat kiköltözött egy házba, őket rendszeresen ellenőrzik is. Ők erősen takaróznak, de nem hsjlandóak bejönni.

A hajléktalan szállón télen is van meleg étel, fekhely, tisztálkodási lehetőség. Gonda Zsoltné is azt emelte ki, hogy az intézményen belül nagyon emberségesen bánnak velük.

Amennyiben még keményebbre fordulna az időjárás, további 20 ember elhelyezését is el tudja látni a szálló.

Badalik Bertalan Szociális SzolgáltatóhajléktalanhajléktalanszállóKorsós Sándorrendőrségtél