Jön az alapszakasz utolsó fordulója: eldől, hányadik lesz a Kosársuli

A végletekig kiélezett maradt az NB I/B Zöld csoportjának alapszakasza a 2021-22-es szezonban, hiszen az utolsó fordulót megelőzően egyáltalán nem tudni, melyik csapat hányadik helyről kezdheti meg a felsőházi rájátszást, tehát mik lesznek a negyeddöntők párosításai.

Az biztos, hogy a Cegléd végez az első, a Miskolc pedig a második pozícióban, mögöttük pedig az utolsó kör eredményétől függően az Újpest és a DEAC osztozik a harmadik, valamint a negyedik helyen – ez a négy együttes lesz tehát a pályaválasztó a három győzelemig tartó negyeddöntőben. 

Az ötödiktől a nyolcadik helyig jelenleg egyaránt 13-12-es mérleggel a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, a Békés, a KTE és a Győr áll. A képlet egyszerű: amennyiben a Kosársuli legyőzi vasárnap hazai pályán a kecskemétieket, nagy valószínűséggel az ötödik helyen végez, és a negyedik ellen meccsel a negyeddöntőben. Vereség esetén hatodik, hetedik vagy nyolcadik is lehet a Kosársuli, a békésiek és a győriek meccsének tükrében (előbbi a Cegléddel, utóbbi a Sopronnal játszik odahaza).

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Stojan Ivkovic által irányított tehetséges kecskeméti fiatalok zsinórban négy vereséget követően győztek hét közben a Győr ellen. A korosztályos bajnokságok miatt több fronton is helytállnak, így az eredményességüket értelemszerűen befolyásolja a fáradtságuk és az, hogy milyen kerettel tudnak kiállni az adott játéknapra. Legutóbb, decemberben 81-58-ra verték a Kosársulit. A forduló összes mérkőzését egyszerre, vasárnap 18 órai kezdéssel rendezik. 

Bodrogi Bau Vásárhelyi KosársulikosárlabdaVásárhelyi Kosársuli