Jogerős: Képviselő marad Cseri Tamás

„Ma megkaptam ügyvédemtől a Kúria ítéletét: másodfokon – immár jogerősen – képviselő maradtam!” – írta ki közösségi oldalára az egykori fideszes frakcióvezető. Cseri Tamás mandátumának megszüntetéséről a közgyűlés többsége szavazott, miután szerintük összeférhetetlen, mert a korábban általa szerkesztett fideszes időszaki kiadvány, A vásárhelyi ellenzék hangja szerintük sajtóterméknek minősül, amelyet a törvény nem engedélyez, hogy egy önkormányzati képviselő működtessen.

Az ügy előzménye, hogy Cseri pedig egy, Márki-Zay Péter polgármestert támogató képivselő, Krupiczer Ferenc mandátumának megszüntetését kezdeményezte, ő ugyanis egy online rádiót üzemeltetett korábban, amely a médiaszolgáltatás összes feltételét teljesíti. Az ő esetében a bíróság egyelőre nem jogerősen azt ítélte meg, hogy ezt időben megszüntette, de nem tájékoztatta időben a közgyűlést minderről, ezért méltatlan, ami ha jogerőre emelkedik, ugyanúgy mandátuma elvesztésével jár.

A politikus azt írja bejegyzésében, a Kúria ítéletében azt is kimondta, nem volt jogszerű a közgyűlés eljárása, mert érdemi vizsgálat nélkül vették el a képviselői mandátumát. Szerinte az ügy erkölcsi megítélését súlyosbítja, hogy Tatár Zoltán azóta megválasztott jegyző képviselte ellene az ügyet a bíróságon, mert ezzel szerinte „a hódmezővásárhelyi hivatal törvényességének őre képviselt egy jogilag teljesen nonszensz vádat, a város egyik ellenzéki képviselője ellen”.

Cseri korábban is politikai bosszúról beszélt. Most posztjában úgy fogalmaz: „Egészen elképesztő egyébként hova távolodott már el a valóság, a Márki által a kampányban felfestett ígéretektől. A Szeretet Hatalma a pitiáner kivagyiság tombolásává változott, ahol az ellenzék ellen ilyen bosszúhadjáratokat indítanak. Jogon, erkölcsön, mindenféle morális gáton áttörve csörtet Márki-Zay a mániákusan vágyott miniszterelnöki szék felé. A két éve még a diktatúrától rettegő, kék füzetéből az ATV-ben könnyes szemmel felolvasó ripacsból maga lett a diktátor. A beteges hatalomvágytól túlfűtött politikai rém.”

Mandátumperek

Cseri TamásFideszKrupiczer FerencMandátumperekMárki-Zay Péterösszeférhetetlenség