Javuló kilátások a Villeroy & Bochnál

Emelkedik az anyacég részvényárfolyama, és a jövőre induló állami lakásfelújítási program révén tovább bővítheti piaci részesedését a Villeroy & Boch Magyarország Kft. A tervek szerint a vásárhelyi gyárnál hamarosan 19 napra leáll a termelés.

Lassú emelkedés jellemzi a Villeroy & Boch részvények árfolyamát október eleje óta, a társaság papírjait tartósan 13 euró felett jegyzik. – A Villeroy & Boch AG tőzsdei árfolyama valószínűsíthetően az október végén kiadott harmadik negyedéves eredményekről szóló közleménynek köszönhetően módosul pozitív irányba, a negyedik negyedév pedig hagyományosan erős szokott lenni – nyilatkozta lapunknak a kedvező tendencia kapcsán Fehér Erzsébet.

A vásárhelyi leányvállalat hazai kilátásait jelentősen javítja a kormány által meghirdetett, 2021-től induló támogatott lakásfelújítási program. – A napokban közzétett feltételek alapján az állam által biztosított lakásfelújítási program fürdőszobák felújítására és létesítésére is felhasználható. Ez várhatóan pozitív hatással lesz a hazai fürdőszobai piac 2021-es teljesítményeire, így mindkét márkánk eredményeire is. Az Alföldi márka esetében továbbra is célunk a piacvezető pozíciónk megerősítése, míg a Villeroy & Boch márkánál az elmúlt években elért eredményeink további bővítése. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy várhatóan a járványhelyzet 2021-ben is befolyásolja a várható eredményeinket – tette hozzá a Villeroy & Boch Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

Érdeklődésünkre azt is elmondta, hogy a Villeroy & Boch konszern vásárhelyi gyárában a téli leállás a korábban tervezettek szerint alakul. Ha addig nem történnek további szigorító intézkedések, akkor a 2020. december 18-tól kezdődik meg egymást követően az egyes üzemrészek leállása, majd 2021. január 7-én indul újra a termelés.

felújításkormánytőzsdeVilleroy & Boch