Járdahibákat javítottak az Oldalkosár utcán

A 3. szám mellett korábban egy fa nyomta fel az aszfaltot, míg a ház előtti mélyedésben megállt az esővíz. Itt egyébként naponta százak járnak. Ma mindkettőt újraaszfaltozták.

A gyalogosokat, az idősebbeket, illetve a kerekesszékkel közlekedőket hosszú éveken át bosszantotta az Oldalkosár utca 3. számú ház melletti járda, mely aszfaltját lépésnyi magasságra felnyomta egy fa gyökere.

A fa egy idő óta már nincs meg, de a járdahiba – melyre több lakossági fórumon is panaszkodtak a helybéliek – máig megvolt. A jó idő beköszöntével a város nem csak visszanyesette néhány napja ezt a hibás szakaszt, de azt két foltban újra is aszfaltoztatta.

Évtizedes járdahibákat javíttatott meg a város

Megszüntette azt a szintén bosszantó süllyedést is, mely a ház előtti megsüllyedt járdában csapadékos időben felgyülemlett víz okozott. Ezen a járdán nem csak a házban lakók járnak – hiszen az Apró talpak bölcsődével és az Oldalkosár utcai óvodába is sokan erre hordják a gyerekeket. A megsüllyedt járdarészt az aszfalton nem is lehetett megkerülni a ház mellett álló és a járdára benyúló fa lombja miatt. A másik oldalon pedig csak a sárba lehetett volna, így sokan olyankor a parkolóba kényszerültek.

Ez a süllyedés is megszűnt, a sérült járdarészt a múlt héten vágták, majd töltötték fel. Ma pedig – a jó időnek köszönhetően – azt is újraaszfaltozták.

aszfaltozásfagyökérHódmezővásárhelyjárdaOldalkosár utcaVásárhelyvásárhelyi hírek