Járdaépítési támogatás: a segítség mellett szükség van önerőre is

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, újra lehet pályázni az önkormányzat önerős járdaépítési programjára. ez egy immáron hosszú hagyományokkal rendelkező program. Azt viszont érdemes tudni a pályázóknak, hogy nem csak munkában, de pénzügyileg is számolni kell önerővel, mivel az önkormányzat által biztosított homok, homokoskavics és cement az összes költségnek valamivel több, mint a felére elegendő.

Ezt egy általunk megkérdezett, az önerős járdaépítésben többször részt vett kivitelező nyilatkozta. Farkas Andrea, a Városüzemeltetési Csoport csoportvezetője arról beszélt a Vásárhelyi TV-nek, hogy az önkormányzat 6 cm járórétegre számolja a támogatást, de a kivitelező szerint a 10 cm-es betonréteg az, ami szükséges az ilyen járdaépítésnél és ez teszi igazán strapabíróvá a járdát, ráadásul ez alá 5 cm-es sóderágy szükséges. A régi járda felbontásának, az így keletkezett törmelék elszállításának költségei is a lakót terhelik.

Ennek ellenére persze mindenképpen jól jön az önkormányzat segítsége is. A pályázat részleteiről olvasni és a jelentkezni itt lehetséges.

építőiparjárdaépítés