Januártól megszűnik Mindszenten a központi háziorvosi ügyelet, az ottaniakat Vásárhelyről fogják ellátni

Munkanapokon délután 4-től reggel 8-ig, illetve pihenő és munkaszüneti napokon Hódmezővásárhelyről biztosítják a háziorvosi ellátást összesen 56 ezer 621 fő számára 2023 január elsejétől. 

A helyi kistérségi társulás eddig két telephelyen működtette a központi háziorvosi ügyeleti ellátást, az új évtől kezdve viszont a mindszenti ügyelet nem lesz elérhető, minden beteget Vásárhelyről látnak majd el – derül ki abból a felhívásból, ami a közbeszerzési értesítőben jelent meg. 

Január elsejétől egy helyszínen, a vásárhelyi Lázár utca 10. szám alatt fogadják a betegeket. A dokumentum szerint Hódmezővásárhelyről 43 544, Mártélyról 1314, Mindszentről 6721, illetve Székkutasról 2042 főnek biztosítanak majd alapellátást. Ügyeletenként két orvosnak, egy szakápolónak és egy gépkocsivezetőnek kell majd rendelkezésre állnia.

Az ajánlatokat november 3-ig nyújthatják be az egészségügyi vállalkozások, a nyertes vállalkozás pedig egy éves megbízást kap, amennyiben időközben jogszabály másképp nem rendelkezik és nem veszi át az Országos Mentőszolgálat a feladatellátást.

egészségügyHódmezővásárhelyMártélyMindszentorvosi ügyeletSzékkutas