Januárig vizsgálódik a Városháza-bizottság a fővárosban

Ezt szavazta meg (Budapest költségvetése mellett többek között) a mai Fővárosi Közgyűlés. Így még egy hónapig hallgathatják meg az érdekelteket a bizottság tagjai.

Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés: januári ülésükig kiterjesztik a mandátumát a Városháza állítólagos eladásának ügyét vizsgáló bizottságnak, amelynek így a közgyűlés januári ülésén kell jelentést tennie, írja a hvg.hu.

A testület Kovács Péter fideszes és Soproni Tamás momentumos polgármester javaslatát 18 igennel és egy tartózkodó szavazattal fogadta el. A bizottságnak eredetileg a mostani közgyűlésen kellett volna tevékenységéről beszámolni, ezt hosszabbították most meg.

A testület feladata az, hogy megvizsgálja a Városháza és a fővárosi önkormányzat más ingatlanjainak hasznosításával összefüggő állításokat tartalmazó, nemrégiben nyilvánosságra került hangfelvételeket. Vizsgálnia kell a hangfelvételeken elhangzott állítások valóságtartalmát, a készítés, továbbá a nyilvánosságra kerülés körülményeit, különös figyelemmel a jövő évi országgyűlési „választásba való esetleges idegen beavatkozás lehetőségére” is.

BudapestKovács PéterSoproni Tamásvárosháza