Januárban nyílhat a Teleki utcai bölcsőde

Rá sem lehet ismerni a több mint egy évtizede bezárt bölcsi felújított épületére, mely műszaki átadás-átvételét hétfőn kezdték meg a szakemberek.

Napelemmel táplált hűtő-fűtő klíma, modern csoportszoba, valami kiszolgáló helyiségek várják majd a leendő bölcsődéseket a Teleki utcai felújított épületben, melyhez egy nagy játszóudvar is tartozik. És felújították az udvar végi melléképületet is.

A hétfői bejáráson a tervező, a kivitelezők és a város képviselői járták körbe az épületet, mely előtt hat (köztük egy rokkant) parkolót is kialakítottak. Alaposan megszemlélték és kívül—belül körbejárták az épületet, mely felújítását egy elnyert 230 millió forintos uniós támogatás tette lehetővé.

A munkaterületet tavaly december elején adták át a kivitelezőnek. Az ugyanis működő bölcsődét annak idején a csökkenő gyereklétszám miatt zárták be. A születések száma miatt kell újra nyitni. Az épületben két csoportszoba vár majd 26 kisgyermeket.

A kivitelezésre kiírt közbeszerzést a HPQ PLUS Kft. nyerte nettó 149 millió 536 ezer 407 forintos ajánlattal, az épület előtti parkolókat pedig a Miksi Bau Kft. építhette meg nettó 3 millió 472 ezer 484 forint értékben.

– A szerződés teljesítésének ellenőrzését kezdtük meg ma, ez a folyamat körülbelül 17 napig tart majd mondta érdeklődésünkre Gelegonya József, műszaki ellenőr, aki hozzátette: a látottak alapján a szokásos építőipari teljesítménynek megfelel a kivitelező munkája.

Ha lezárul az épület és a parkoló műszaki átadási folyamata, s ha az épületet berendezték, csak azután kérheti meg az intézményvezető a működési engedélyt. Ha ez megvan, hirdethetik meg a gyermekek beiratkozását.

A bölcsőde újranyitását jövő januárra tervezi.

bölcsődeTeleki utca