Jámbor András: 180 ezerrel több ember ellen folyik végrehajtási eljárás, mint tavaly

Budapest 6. számú választókerületének országgyűlési képviselője közérdekű adatigénylés által tudta meg ezt az információt.

Jámbor András országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléssel élt és kikérte, hogy hány emberrel szemben folyik végrehajtás Magyarországon. Ebből kiderült, hogy egy év alatt 180 ezerrel, több mint 670 ezerre nőtt ez a szám, írja bejegyzésében.

Szerinte ez alapján a szám alapján az is rájöhet(ne), mi a baj a jelenleg hatályos végrehajtási törvénnyel, aki eddig ezt nem tudta. Azt írja, fordított Robin Hood-országban élünk, ahol éppen azoktól veszik el a pénzt, akik bajba jutnak, hogy aztán az elit szétossza a profitot egymás között. Ennek a rendszernek a záloga pedig szerinte a jelenlegi, Völner és Schadl által tollba mondott végrehajtási törvény.

Azt írja, jövő héten újra a parlament elé viszik a végrehajtási törvény módosítását. Elmondása szerint teszi ezt többek között azért is, mert Orbán Viktor azt mondta, ha van javaslat a törvény megváltoztatására, akkor hajlandóak együttműködni. Kíváncsi rá, hogy vajon ezt komolyan gondolja-e.

Kép, forrás: Jámbor András Facebook oldala

Jámbor AndrásSchadl Györgyvégrehajtásvégrehajtási törvényVölner Pál