Jakab Péter: új ellenzéket nem régi emberekkel kell építeni

– Az ellenzék a parlamenti széket félti, nem az országot. Egyvalamit biztosan nem akarok: hogy a Fidesz visszajöjjön! – jelentette ki tegnap esti a Kossuth téren tartott népgyűlésén Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke, az időközben párttá alakult Nép Pártján elnöke, a mintegy negyven érdeklődőnek.

Kézfogással üdvözölte az érdeklődőket Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke, az időközben párttá alakult Nép Pártján elnöke országjáró körútja során kedd este a vásárhelyi Kossuth téren.

– Tizenhárom éve nyögi a Fidesz kormányzást az ország. Győztes ellenzéket akarunk építeni. Ez pedig nem a parlamentben ül – jelentette ki a mintegy negyven szellősen ülő és álló érdeklődőnek.

Jakab Péter szerint a jelenlegi ellenzék azért nem akar új választást, mert a parlamenti székét félti, nem az országot, annak ellenére, hogy ők is tudják, a kormánypárt tavaly áprilisban hazugsággal nyert választást. – Ha a régi ellenzék nem akar választást, akkor új ellenzéket kell építeni – fogalmazott.

Jakab Péter: esznek olyan települések, ahol jelöltet támogatnak majd, s lesznek, ahol saját jelöltet támogatnak, de jelenleg nem a pozíciók osztogatásánál, hanem a feladatok osztásánál tartanak.

Ennek a szellemében járja az országot, gyűjti azt kormányváltó többséget, mely létezik, hiszen a több, mint 8 millió szavazó közül 3 millióan szavaztak a Fideszre, 2 millióan az ellenzékre, a többiek otthon maradtak. Őket, a maradék 3,2 millió, a jelenlegi helyzetükkel elégedetlen szavazót akarják mozgósítani. A Nép Pártján ezért alakult párttá.

Jakab Péter elmondta, lesznek olyan települések, ahol jelöltet támogatnak majd, s lesznek, ahol saját jelöltet támogatnak, de jelenleg nem a pozíciók osztogatásánál, hanem a feladatok osztásánál tartanak. – Több, mint 24 ezren jelezték szerte az országban, hogy aktivistaként akarják segíteni a munkánkat. Új ellenzéket a régi emberekkel kell építeni – mondta. Hozzátette, szeretnének benyomásokat szerezni Hódmezővásárhelyen, hogy a helyben élőktől megtudja, elégedettek-e a jelenlegi helyzettel. – Egyvalamit biztosan nem akarok: hogy a Fidesz visszajöjjön! – hangsúlyozta Jakab Péter

elnökJakab PéterNép PártjánnépgyűlésVásárhely