Jakab Péter már bánja, amit a választás éjszakáján mondott

Márki-Zay Péterre nagyon mérges voltam, rengeteget dolgoztam a kampányban, rengeteget magyarázkodtam miatta. De az, hogy nem álltam oda, akkor sem volt tőlem korrekt, sem elegáns. Ma már odaállnék a színpadra, ha ma kéne döntenem, odamennék mögé – fogalmazott Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke, Nép Pártján jelenlegi vezetője a 24.hu-nak adott interjújában.

Jakab elmondása szerint megbánti a választás éjszakáján tett videóját, egy érzelmi döntés volt. ,,Pesten voltunk, jöttek be a számok, és láttuk, hogy ez teljes krach, totális vereség. Nagyon dühös voltam, és hoztam egy ilyen döntést. […] Aznap este úgy éreztem, hogy én már nem akarok e mögé az ember mögé odaállni, hogy még ezt az eredményt is én magyarázzam meg, magyaráztam a kampányban az ő elrontott mondatait épp eleget! […] Ez az egyik tanulás az én pályámon, hogy soha ne hozz érzelmi döntést, számolj tízig. Akkor ott viszont nem számoltam” – fogalmazott a volt Jobbik-elnök.

Hozzátette, Márki-Zay Péter is ember, ő is hibázik, reméli, hogy ő is tanul belőle. Ugyanakkor szerinte a korábbi miniszterelnök-jelölt nem jutott el arra a felismerésre, hogy az összefogásnak együtt kell maradnia, mert ő azt mondja, hogy nem kell mindenkivel összefogni. ,,Ha valaki életképes politikai szereplő, akkor is össze kell vele fogni, ha nem szeretem. Bizony én a magam részéről Péterünket sem kedvelem különösebben, de ha a helyzet úgy hozza, hogy így jön ki a matek, akkor a kormányváltásért össze fogok Márki-Zay Péterrel is” – tette hozzá.

Jakab az interjúban beszélt még a Jobbikról és a Nép Pártján nevű mozgalmáról is, melyet teljes egészében itt lehet elolvasni.

Jakab PéterJobbikMárki-Zay PéterNép Pártjánországgyűlési választás