Itthon játszik rangadót szombaton a Vásárhelyi Kosársuli


Hazai környezetben is megkezdi szereplését a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata az NB I/B Zöld csoportjában: az Újpest látogat a Sportcsarnokba.

Egyik gárda sem kezdte jól a 2021-22-es szezont, hisz a Kosársuli a SMAFC otthonában maradt alul (kiemelkedő harmadik negyeddel 86-71-re nyertek a soproniak), az Újpest pedig odahaza kapott ki 84-77-re a Győrtől.

Mindkét együttes egy folyamat elején tart, így nem csoda, ha a nyári formálódás után néhány tétmeccsre szükség lesz a stabil játékstílus megtalálásához, és külön igaz ez az újpestiekre, hisz a fővárosiak előző idénybeli keretének magjából a fiatalok mellett mindössze a korábban a Kosársulinál pattogtató közönségkedvenc, Kelemen Balázs maradt meg hírmondónak, és nyolc új játékos, köztük a szintén ex-kosársulis Varga Dániel érkezett. 

Ezek alapján sem lehet támaszkodni az előző évek eredményeire, így azokra a szoros párharcokra, amik igazi rangadóvá tették a Vásárhely-Újpestet a Zöld csoportban.

A két vezetőedző, Szablics Péter és Surmann Gábor pedig egyaránt javulást ígért a szurkolóknak a nyitófordulót követően, így könnyen lehet, hogy ezúttal is egylabdás meccs következhet.

Az október 2-án, szombaton 17 óra 30 perckor kezdődő találkozó előtt, 15 órától az U20-asok is összecsapnak – a fiataloknál a Kosársuli vereséggel, az Újpest győzelemmel indította az idényt.

Hódtói sportcsarnokrangadószombatVásárhelyi Kosársuli