Itt az új Szájer-ügy: a NER sztárpapjáról derült ki, hogy melegpartikra jár

A Válasz Online írta meg, hogy legfelsőbb kormányzati köröket is megjárt egy akta, amely azt hivatott bizonyítani, hogy Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. A plébános régóta nyíltan vállalta politikai nézeteit, mellesleg ő az, aki két éve megszentelte a Karmelita kolostort, de a PestiSrácok és a Megafon szerkesztőségét is. Ugyanakkor fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen.

Pénteken robbant a hír, hogy a dunavecsei katolikus plébános, Bese Gergő melegpartikon vett részt, intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal, ráadásul még pornóoldalakra is felkerült – mindezt állítólag egy videófelvételeket, telefonos üzenetváltásokat tartalmazó akta bizonyítja, amely a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta. Mindezt a Válasz Online írta meg, amelynek kérdéseire a pap három napig nem válaszolt.

Reagált viszont az egyház; az érsek Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól.

Válasz Online szerint Bese az elmúlt években a politikai kereszténység zászlóvivőjeként mutatkozott. Ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó egykori Karmelita kolostor kormányfői irodáit, ő áldotta meg a PestiSrácok.hu és a Megafon szerkesztőségét, fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen, békemeneten vett részt, reverendában jelenik meg kormánypárti eredményvárókon és Orbán Viktor évértékelőjén, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól.

Közben Orbán Viktor facebook-oldaláról már el is távolították azokat a fotókat, amelyeken Bese megszenteli a Karmelitát.

Az ügyre Márki-Zay Péter is reagált közösségi oldalán. Azt írja: „A képmutatás és a „brüsszeli meleglobbi” egyszerre testesül meg Bese Gergő atyában, aki nemrég még vehemensen támadta Hodász Andrást…”

Majd újabb posztban:

„Sztálini gyorsasággal törölték Orbán oldaláról a Bese Gergővel készült fotókat.
Vajon hány embert kell még eltüntetni az oldaláról?”

Bese GergőhomofóbhomoszexuáliskatolikusMárki-Zay PétermelegNERpapplébánosVálasz Online